Opatijski srednjoškolci misom obilježili početak nove školske godine
Kategorija:
Vijesti

Misa sa zazivom Duha Svetoga za sve učenike opatijskih srednjih škola slavljena je u četvrtak 7. listopada u župnoj crkvi sv. Jakova. Učenici su, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, župe sv. Jakova u Opatiji i vjeroučitelja srednjih opatijskih škola, zatražili Božji blagoslov i zaštitu u ovim pandemijskim vremenima i još jednoj zahtjevnoj školskoj godini.

U molitveno ozračje okupljene vjernike uveo je novi ravnatelj GEK-a, prof. Boris Barbarić. Liturgijsko slavlja služio je župnik p. Mirko Vukoja, a s. Mirjam Jerković je u ime Ureda za pastoral mladih nazočila i pomogla glazbeno animirati uz s. Filoteu Hajek.

Euharistijsko slavlje zaključilo se video svjedočanstvima bivših učenika iz srednjeg škola na području Opatije koje je pripremila vjeroučiteljica Ugostiteljske škole Opatija Maja Šimičić Roksandić, a učenici Hotelijersko turističke škole pripremili i čitali molitve vjernika.

Osim uključivanja u slavlje, čitanja i molitve, učenici Ugostiteljske škole su se zajedno sa svojom nastavnicom kuharstva Ljiljanom Mikinac i vjeroučiteljicom Šimičić Roksandić potrudili pripremiti slane zalogaje za ovu prigodu.

Skip to content