Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ svečano zakoračila u novu školsku godinu
Kategorija:
Vijesti

U ponedjeljak 6. rujna održan svečani prijem za prvašiće

Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ u Rijeci svečano je zakoračila u novu školsku godinu 2021./2022. godinu. U ponedjeljak 6. rujna krenulo je 44 prvaša. Učiteljice koje će s njima raditi u cjelodnevnom odgojno-obrazovnom radu četiri godine su: Morena Poljančić, Marija Brezac Kumburić, Barbara Stipetić Blašković, Ivana Kabalin i Ana Debelić. Svečani prijem priređen je na školskom igralištu sa sjeverne strane zgrade za sve roditelje i nove đake. Vjeroučitelj je zajedničkom molitvom Oče naš koju nas je naučio najveći nam učitelj Isus Krist, započeo zajednički susret, a ravnateljica je prije prozivke 1.a i 1.b, između ostalog, pozvala roditelje na suradnju i gradnju međusobnog povjerenja.

Uvijek kažem u ovakvim prigodama da vjerujem u dijalog jer dijalog znači toleranciju i spremnost pronaći vremena za drugog. Izvrsna je činjenica da je Vjeronauk od ove 2021. obvezan predmet u katoličkim školama jer je upravo vjeronauk osnova dijaloga. Trudimo se kulturu naše Škole bazirati na redu kršćanskih vrednota, kulturi duše; kreativnosti, pouzdanosti, bez otuđenja od bliže okoline. Tu smo, imamo korijen, rastemo. Kod plitkih korijena se dogodi da se previše izraste i brzo uvene. Kultura o kojoj govorim znači ići dublje, a škola mora pokazivati da hoda prema dalekim vidicima.

Hvala dragi roditelji što ste nam povjerili svoju djecu, uporište nam je Bog, a pozivam vas na građenje povjerenja koje često u brzim promjenama nemamo. Moramo zajedno ukazivati na dobro, koje će samo tako stvoriti okvire za poboljšanja. Vjerujem da će sve biti dobro.

Hvala vam svima! – poručila je ravnateljica Škole, Jasna Buketa

U srijedu 8. rujna slavljena sveta Misa sa zazivom Duha Svetoga za početak školske i nastavne godine

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna 2021. Škola je svetom misom za početak nove školske godine, ojačana duhovno – krenula u nove pedagoške izazove.

Misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, uz koncelebraciju mons. Sanjina Francetića, duhovnika Škole i vlč. Marija Tomljanovića, generalnog vikara Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup koadjutor je u obraćanju učenicima i djeci poručio da učimo, stvaramo i nastavljamo ono što su naši prethodnici započeli. Da rastemo i putujemo prema izvoru. „Svi smo Božja djeca u vijeke vjekova – svi smo jedna obitelj u vijeke vjekova, svi imamo istu nebesku Majku“, naglasio je nadbiskup koadjutor – a rođendan joj obilježismo s veseljem, u vrelini kasnog ljeta i šuškavih stoljetnih lipa. Mala Gospa donosi jesen pa se u puku kaže da je „Mala Gospa – jesen prava!“

No, ovaj Gospin spomendan nije bio jesenski, već vruć, ljetni, pamtit ćemo ga da nas je blagoslovljena voda iz škropila našeg nadbiskupa blago osvježila… Vrućim školskim igralištem i parkom, orile su se pjesme: Uđite s hvalama, Gospodine, smiluj se, Aleluja, Prinosimo kruh, Kao košuta, Isuse, volim te, Zdravo Kraljice Mira; naših trećaša i četvrtaša, dron je pratio događaj snimajući s visine okupljeno zajedništvo i radost.

Nova školska godina započela je s blagoslovom. Galerija fotografija s oba događaja bit će dostupna 10. rujna na Facebook stranici Riječke nadbiskupije  (A.M.A.)

 

 

Skip to content