Još bolničkih kreveta za korisnike riječkog Caritasa
Kategorija:
Vijesti

IMGP3483Caritas Riječke nadbiskupije primio je 21. svibnja donaciju od 9 bolničkih kreveta u organizaciji Hrvatskog Caritasa. Kreveti su pohranjeni u skladištu na Škurinju i spremni za distribuciju u kućanstva. Donacija je stigla iz Belgije, zalaganjem g. Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića. Bolnički kreveti s ormarićima, njih ukupno 75 u okviru ove donacije, u Hrvatsku su dopremljeni iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu, a Hrvatski Caritas rasporedit će ih u (nad)biskupijske Caritase.

Koliko su potrebe za takvim krevetima velike, ukazuje podatak da je riječki Caritas prije 2 mjeseca zaprimio donaciju od 27 kreveta koji su već raspoređeni u kućanstva s bolesnom ili nemoćnom osobom. Takvi se kreveti posredstvom Caritasa Riječke nadbiskupije trenutno nalaze u 109 kućanstava, a još 15 ih je dano na korištenje Psihijatrijskoj bolnici Lopača. S obzirom da su od velike pomoći ljudima koji su zbog bolesti ili nemoći prisiljeni ležati, jednako kao i njihovim bližnjima koji o njima brinu, riječki Caritas sa zahvalnošću prima svaku takvu donaciju.

Trenutni se manjak pokazuje u broju raspoloživih antidekubitalnih madraca, nužnih pomagala osobama koje moraju ležati. Caritas stoga upućuje apel svima koji donacijom takvog madraca mogu pomoći bolesnima i nemoćnima.

Ova je donacija u organizaciji Hrvatskog Caritasa bila namijenjena korisnicima Caritasa Krčke, Požeške i Gospićko-senjske biskupije te Splitsko makarske, Đakovačko-osječke i i Riječke nadbiskupije. Ovakvom raspodjelom donirane opreme Hrvatski Caritas želio je što primjerenije pomoći nad/biskupijskim Caritasima diljem Hrvatske koji se svojim programima privremene posudbe medicinske opreme nastoje odgovoriti na velike potrebe korisnika, napose za električnim bolesničkim krevetima, koji znatno olakšavaju članovima obitelji ili stručnim djelatnicima skrb za bolesnike u vlastitom domu.

Skip to content