Dječji crteži uz humanitarnu pomoć za stradale u potresu
Kategorija:
Vijesti

IMGP2767Dječji crteži s porukom „Niste sami“ i mnogo drugih izraza solidarnosti i ljubavi, 21. siječnja iz riječkog Caritasa stigli su u skladište Caritasa u Sisku. Crteže su pripremila djeca dječjeg župnog zbora „Nebeske iskrice“ s Viškova sa svojim voditeljicama Ljiljom Ivkić i Ivanom Marčelja. Caritasov kombi napunjen je dekama, grijalicama, higijenskim potrepštinama i trajnim prehrambenim proizvodima koje su građani prethodnih dana donosili u riječki Caritas za pomoć stradalima u potresu.

Uz sve ono što je nužno za preživljavanje u ovim zimskim uvjetima, 45 kreativnih i emotivnih dječjih crteža i tekstualnih poruka zasigurno će biti dodatna pomoć i podrška unesrećenima na području Sisačko-moslavačke županije koju je 29. prosinca pogodio snažan potres, a uslijedio je i niz nešto slabijih, koji su još uvijek prijetnja stanovništvu na tom području. Iz Riječkog je Caritasa, u suradnji s građanskom inicijativom okupljenoj u Facebook grupi „Rijeka pomaže Petrinju“, put Siska ranije već odaslano 10 kombija i 5 manjih kamiona punih humanitarne pomoći.

Caritas Riječke nadbiskupije sa sjedištem na Škurinju i dalje je otvoren za donacije stradalima. Građani mogu donijeti higijenske potrepštine, deterdžente, trajne prehrambene proizvode, kavu, čaj, mlijeko… svakoga dana od 8 do 15 sati te subotom od 8 do 12.

Novčanu pomoć stradalima u potresu putem Caritasa Riječke nadbiskupije možete uputiti uplatom na račun: IBAN HR 88 2340009 11000 72735, Privredna banka Zagreb d.d.

Za uplate iz inozemstva: SWIFT PBZG HR 2X 703000-353885

Primatelj donacije: Caritas nadbiskupije Rijeka, Osječka 84a, 51000 Rijeka, Hrvatska

Svrha uplate: Pomoć stradalima od potresa u Petrinji, Sisku i okolici

Poziv na broj: 44000

Hrvatski Caritas iz tog je fonda već kupio 100 montažnih objekata za stanovanje i poslao na područje Sisačke biskupije.

IMGP2771

Skip to content