Dan osnutka Družbe Kćeri Božje ljubavi
Kategorija:
Vijesti

21. studenog slavi se dan osnutka Družbe Kćeri Božje ljubavi koju je u Beču 1868. g., osnovala službenica Božja Majka Franziska Lechner. Zajednica sestara Kćeri Božje ljubavi djeluje i u gradu Kastvu od 1975. g., te je ovim povodom na misnom slavlju nedjelju 21. studenog proslavljen Dan osnutka Družbe. Liturgijsko slavlje služio je generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. dr. Mario Tomljanović u suslavlju sa župnikom vlč. Nikolom Gajićem.

U propovijedi nadahnutoj životnim načelima utemeljiteljice Družbe, Majke Franziske Lechner, vjernike je potaknuo na angažiranije upoznavanje sa životom i djelom Majke Franziske kako bi i sami mogli živjeti po njenim načelima. Službenica Božja Majka Franziska Lechner nam je uzor u prepoznavanju znakova vremena i spremnosti da u svakoj situaciji čini Božju ljubav vidljivom u ovom svijetu, a svaka župa na kojoj sestre djeluju je blagoslovljena župa, rekao je vlč. Tomljanović. “Hvala Trojedinom Bogu za sve dobro i dar poziva i služenja sestara u krilu Crkve kroz 153 godine postojanja i za 46 godina djelovanja u ovoj župi. Molimo posebno i za dar novih zvanja koje će biti spremne slijediti Kralja nad kraljevima.”


Prigodnu riječ na misnome slavlju uputila je predstojnica samostana s. M. Ema Škriljevečki. Poručila je da sestre svakodnevno, potpomognute molitvom i milošću Božjom, žele činiti Božju ljubav vidljivom po načelu koje im je kao zadaću ostavila Utemeljiteljica: Činiti dobro, darivati radost, usrećivati I voditi u nebo.

Družba Kćeri Božje ljubavi danas broji 976 sestara koje djeluju u 19 država (u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi i Africi). Ovoj Družbi pripadaju i blažene Drinske mučenice koje su vjernost Kristu posvjedočile podnijevši mučeničku smrt 1941. g.

Skip to content