Božićni broj Zvona
Kategorija:
Vijesti Zvona

Posljednji ovogodišnji broj mjesečnika Zvona obilježen je vremenom došašća i iščekivanjem Božića. U njemu tako možete pronaći božićnu poruku koju potpisuju dvojica riječkih nadbiskupa kao i poruku gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića.

Božićno vrijeme i ove je godine obilježeno pandemijom COVID-19 pa Zvona donose opširan prilog o cijepljenju pod naslovom Cijepljenje: moralna obveza ili sloboda izbora? U prilogu, među ostalim, možete pročitati i intervju s dr. Stipanom Jonjićem, virusologom i imunologom s Medicinskog fakulteta u Rijeci, jednim od vodećih stručnjaka u Hrvatskoj za pitanja o cjepivu i njegovom djelovanju.

U vremenu došašća tradicionalno su pojačane aktivnosti karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije pa tako i pozivi dobrotvorima da pomognu njihov rad. U ovome broju možete pronaći i letak s uplatnicom za donaciju nadbiskupijskom Caritasu.

Tu su i stalne rubrike koje donose crtice iz povijesti, portrete iz Gorskog kotra te upute o crkvenoj glazbi, a neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na ovom linku: http://online.anyflip.com/cign/hmnt/mobile/index.html

Skip to content