Adventska akcija Centra za mlade „Blaženi Miroslav Bulešić“
Kategorija:
Vijesti

Potaknuti potrebom činjenja djela milosrđa, mladi iz riječkog Centra za mlade „Blaženi Miroslav Bulešić“, drugu godinu zaredom organizirali su adventsku akciju tijekom prosinca, za blagdan svetoga Nikole i Božić.

Cilj akcije je blagdansko vrijeme učiniti ugodnijim i radosnijim za one najmanje među nama. U suradnji sa Socijalnom samoposlugom „Kruh svete Elizabete“, Caritasom Riječke nadbiskupije, Dječjim domom „Tić“ Rijeka, Domom za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić-Mažuranić“ Potok, Dječjim domom „Ivana Brlić-Mažuranić“ Lovran, Dječjim domom „Izvor“ Selce, Centrom za rehabilitaciju – podružnica Oštro i Centrom za rehabilitaciju – podružnica Kraljevica, mladi su sastavili popis tristotinjak djece kojima će tijekom ovoga tjedna biti podijeljeni darovi. Za donaciju igračaka pobrinula se Osnovna škola Jure Filipovića Barban, dječje Biblije donirao je riječki Caritas, a ostala potrebna sredstva darovali su mladi iz CZM-a i ostali. Avanturu pripremanja i dijeljenja darova uspješno su koordinirali mladi uz pomoć sestre Mirjam Jerković.

Zahvaljujemo svima koji su molitvom, radom i novčano podržali ovu akciju i pozivamo sve zainteresirane pridružiti nam se u Božićnoj akciji koja će se održati uskoro. U foto-galeriji pogledajte kako je izgledao prvi dan svetoga Nikole na terenu.

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45)

Skip to content