10. rođendan Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete”
Kategorija:
Vijesti

WEB-SOCKASocijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete” obilježila je u utorak 20. travnja 10. rođendan.  Deset plodonosnih godina proslavljeno je misom zahvalnicom u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u Rijeci, skromno i u užem krugu volontera i korisnika. Misu je služio fra Ivan Dominik Iličić, starješina dominikanskog samostana, uz koncelebraciju franjevca kapucina i duhovnika Socijalne samoposluge fra Zlatka Josipa Šafarića.

U prigodnoj propovijedi fra Ivan Dominik izrazio je radost zbog svega dobroga što Socijalna samoposluga čini te zaželio da to divno djelo i dalje raste po svima onima koji će u njega biti uključeni. Naglasio je da je važnost zajedništva i nadopunjavanje više ljudi s različitim ulogama i darovima u svakom dobrom projektu, pa tako i u ovome. Projekt Socijalne samoposluge može nam pomoći u otkrivanju Kristovog lica u potrebitima koji dolaze u ovu karitativnu ustanovu kao korisnici, ali može nam pomoći da Krist i preko nas, i našeg služenja potrebitima, otkriva lice svoje milosrdne i djelatne ljubavi, rekao je fra Ivan Dominik Iličić.

Propovijed je završio s duhovnom misli o Presvetom Trojstvu na čiju smo sliku stvoreni i zaželio da odnosi savršene sebedarne ljubavi između Osoba Presvetog Trojstva zažive sve snažnije među svima nama i ovakvim lijepim inicijativama i projektima. Na kraju misnoga slavlja okupljenim vjernicima obratio se fra Zlatko Josip Šafarić koji je rekao da Socijalna samoposluga na poseban način očituje ljubav svetoga Franje prema siromasima i da je ona izvrsna propovjedaonica ovoga grada. Voditeljici projekta, franjevačkoj trećoredici Elidi Verunici, i svima ostalima zaželio je obilje Božjeg blagoslova u daljnjem radu i služenju potrebitima ovoga grada.

176375477_1899716053529890_5230633268120784930_nOvu, prvu hrvatsku socijalnu samoposlugu osnovao je Franjevački svjetovni red – MB Trsat i nakon Rijeke ovaj hvalevrijedan projekt proširio se na još dvadesetak hrvatskih gradova. Voditelji ‘Socke’, kako Socijalnu samoposlugu nazivaju Riječani, zahvaljuju dobrotvorima, volonterima i građanima koji u skladu sa svojim mogućnostima pomažu radu ovog hvalevrijednog karitativnog projekta. Iako su uvjeti djelovanja zbog epidemioloških mjera bili i još uvijek jesu otežani, volonteri  nisu prestali s prikupljanjem i podjelom paketa. Hranu i higijenske potrepštine prikupljaju kroz sabirne akcijama u trgovačkim centrima gdje im je to omogućeno, a pakete dijele ovisno o situaciji, na vratima Socijalne samoposluge na tržnici Brajda ili obilazeći jednog po jednog korisnika dajući mu unaprijed pripremljene pakete.

Nažalost, pandemija koronavirusa uzrokovala je da se količina prikupljene hrane smanjila, poručuju iz riječke Socijalne samoposluge i pozivaju sve koji mogu pomoći i donirati hranu da ih nazovu na broj: 0976363946 i volonteri će doći preuzeti donaciju. Također, moguće je uplatiti i novčanu pomoć, a potrebne informacije mogu se dobiti na navedeni broj telefona.

Svim volonterima i korisnicima Socijalne samopsoluge “Kruh sv. Elizabete” želimo sretan i blagoslovljen rođendan i neka Bog nagradi vječnom nagradom njihovu skrb za potrebite.

Skip to content