Završio prvi turnus online Pripreme za brak

brakU skladu s uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, Ured za obitelj Riječke nadbiskupije od ožujka više nije bio u mogućnosti održavati redoviti program Priprema za brak, te je pokrenuta online Priprema za brak. Koristeći Zoom aplikaciju zaručnicima se pruža kvalitetna priprava za brak i mogućnost upoznavanja sa svim temama kroz koje uče i dobivaju informacije iz područja:  teologije, antropologije, saktamentalnosti braka, komunikacije, bračne ljubavi, crkvenog prava, te prirodnog planiranja obitelji i tajnog života nerođenog djeteta.

Rad se odvija svaki tjedan,  u dvije ili tri grupe i svaka grupa ima 10 parova. Program se provodi kroz četiri dana s dvije teme koje se obrađuju kroz inetraktivan grupni rad i snimljeno predavanje. Iz Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije izražavaju zahvalnost svim predavačima i dugogodišnjim suradnicima Ureda na uloženom trudu i vremenu za snimanje svojih predavanja koja pomažu ovakvom načinu održavanja Priprema za brak.

“Prvi turnus je završio. Zaručnici su bili jako zadovoljni ovakvim načinom rada i vrlo angažirani u komentarima na pojedine teme. Izrazili su veliku zahvalnost što smo im izašli ususret jer su sakramentu ženidbe željeli pristupiti spremniji.” Ovakav način rada u programu Priprema za brak trajat će do srpnja, a od rujna će Ured za obitelj pratiti situaciju vezanu za mjere zaštite od korona virusa. Zaručnici se za program Pripreme za brak mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na službenoj mrežnoj stranici Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije: Priprema za brak

Skip to content