Završena trodnevnica uoči svetkovine Riječke Majke
S. Dobroslava Mlakić
S. Dobroslava Mlakić

Drugi i treći dan trodnevne duhovne priprave uoči proslave Dana Riječke Majke Marije Krucifikse održan je u kapelici Družbe sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriju u Rijeci. Misno slavlje predvodio je gvardijan trsatskog svetišta fra Bernard Barbarić. Oba dana obilježena su raznovrsnim programom kojeg je pripremila Družba, a u glazbeno animiranje euharistije uključile su se učenice Ženskog učeničkog doma Marije Krucifikse Kozulić i riječki katedralni zbor Cantores Sancti Viti.

Nakon mise drugoga dana, prisutnima se obratila poglavarica Družbe s. Dobroslava Mlakić. Zahvalila je svima na dolasku te ih je pozvala u dvoranu gdje je nastavljen prigodan program kojeg su pripremile učenice Ženskog učeničkog doma Marije Krucifikse Kozulić. Program je vodila odgajateljica Doma Katarina Štambuk. Kroz scenski igrokaz i glazbene točke predstavljen je godišnjak Ženskog učeničkog doma Marije Krucifikse Kozulić te je zaključen program drugoga dana trodnevnice.

Duhovna priprava zaključena je predstavljanjem spota i pjesme o Riječkoj Majci koju je napisala Barbara Brezac Benigar. Zahvalila se Družbi na podršci i suradnji koju je imala te svima koji su sudjelovali u projektu i stvaranju spota. Sestra Dobroslava tom je prigodom uručila darove dječici ‘malim glumcima’ koji su sudjelovali u snimanju spota i koji su prikazali pravi apostolat koji je Riječka Majka njegovala do kraja svoga života.

Ana Marija Antunović

Skip to content