Vlč. Pavao Mokri novi je policijski kapelan u Kapelaniji sv. Vid
Kategorija:
Vijesti

gk-policija1U katedrali sv. Vida u Rijeci u ponedjeljak 12. veljače slavljena je misa na kojoj je u službu novog policijskog kapelana Kapelanije sveti Vid u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj uveden vlč. Pavao Mokri. Misno svečano slavlje predvodio je kapelan fra Frano Musić,  delegat vojnog ordinarija mons. Jure Bogdana.  Koncelebrirali su svećenici i kapelani Vojnog ordinarijata: vlč. Andrija Markač, vlč. Vlado Mandura, don Miljenko Majić, don Ilija Jakovljević, dosadašnji kapelan kapelanije sv. Vid p. Mirko Vukoja te svećenik Riječke nadbiskupije vlč. mr. Mario Gerić.

Fra Frano Musić je na početku zahvalio p. Vukoji na dosadašnjem pastoralnom radu, a novom kapelanu zaželio da u Bogu pronađe sigurno uporište i mudrost, kao i snažno ohrabrenje i poticaj u obnašanju nove službe. Utjehu u Bogu trebamo svi tražiti jer smo gladni i žedni podrške i ramena koje će ponijeti dio našega tereta. Ovo vrijeme gladno je za smislom, ljubavi i dobrotom. Gladni smo zajedništva koje nas oplemenjuje jer smo svakodnevni okruženi pesimizmom i prazni zbog ispraznih razgovora i tračeva, kazao je propovjednik. Novog kapelana potaknuo je da bude ohrtabrenje i radost ljudima kojima je povjeren. Svjedoči za Svjetlo i budi svjetlo onima koji će biti pritisnuti brigama. Svjedoči iskrenost i ljubav prema svakom policajcu,policijskom službeniku i svima koji su ti povjereni. Svjedoči Boga koji nikoga ne odbacuje niti osuđuje, a posebice onima koji su se od Boga udaljili. Sve to nije moguće bez Božje pomoći, ali i pomoći onih kojima si poslan, kazao je fra Frano te pozvao djelatnike PU PG da novom kapelanu budu potpora.

gk-policija2Preuzimajući dužnost kapelana vlč. Mokri je kazao da s izrazitim zadovoljstvom i odgovornošću dolazi u Rijeku prenoseći  Božji blagoslov svakom policijskom službeniku i čovjeku dobre volje. Na osobit način govorio je o Tijelu Kristovom koje nam se u obliku hostije pruža na misi.  Prisjetio djetinjstva tijekom kojega je gledajući roditelje koji se pričešćuju i mole, shvatio da je u toj hostiji ‘nešto važno i veliko’. Kada bi ih gledao nakon mise i pričesti, mislio da mama i tata u sebi nose nebo. Tada sam odlučio da ću kada odrastem ljudima nositi nebo, kazao je vlč. Mokri.

Na misi su sudjelovali načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima, djelatnici Vojnog ordinarijata, predstavnici Riječke nadbiskupije, hrvatske vojske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i policijski službenici te ostali brojni vjernici.

web-policija3Policijska kapelanija sv. Vida za Policijsku upravu primorsko-goransku osnovana je  dekretom vojnog ordinarija, mons. Juraja Jezerinca 7. ožujka 2011. godine, a prvim kapelanom imenovan je p. Mirko Vukoja.

Skip to content