Valentinovsko bdijenje mladih
Kategorija:
Vijesti

web-valentinovsko1U organizaciji Ureda za mlade Riječke nadbiskupije u Centru za mlade bl. Miroslav Bulešić Valentinovo je proslavljeno na malo drugačiji način. U utorak 13. veljače organizirano je bdijenje koje je počelo klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakaramentom te svjedočanstvom bračnog para Cuculić. Mladima su posvjedočili o poteškoćama koje su ih zadesile u braku te velikoj Božjoj ljubavi koja ih je održala i pomogla da ljube jedno drugo na drugačiji način stavljajući Boga na prvo mjesto. Mlade su upoznali i sa seminarima koje drže na području Riječke nadbiskupije i potaknuli ih da svoje bližnje upute na njihova predavanja.

Vrhunac večeri bila je misa koju je predvodio vlč. Anton Budinić, mladomisnik iz Krčke biskupije. Govoriti o ljubavi nije uvijek lako, osobito mladom čovjeku kojemu s jedne strane svijet nudi i nameće veliku slobodu, a s druge je Crkva sa svojim „zabranama“. No, ima jedna stvar koju često preskočimo ili joj jednostavno ne dajemo dovoljno pozornosti. Preduvjet za bilo koju vrstu ljubavi jest taj da se svi zajedno osjećamo voljenima, rekao je vlč. Budinić.

Tu ljubav možemo osjetiti u krilu naših obitelji u kojima smo odrasli, ali i u Božjoj ljubav. Bog nas ljubi i onda kada mislimo da to ne zaslužujemo i zato dragi mladi brate i sestro, budite toga svjesni. Ne možemo toliko nisko pasti koliko je on spreman oprostiti, poručio je vlč. Budinić. „Znajte da je svatko od nas poseban. Svatko je stvoren na sliku i priliku Božju i svatko ima svoje darove kojima nas je dragi Bog obdario i koje trebamo koristiti Njemu na slavu. Nemojmo se nikada uspoređivati s drugima jer to nije Božje. To uspoređivanje rađa samo novim grijesima. Ako se s nekima uspoređujemo, postat ćemo s vremenom ljubomorni, oholi i srditi. Radije budimo Bogu zahvalni na svemu onome što imamo – ljubavlju koja bi nas trebala ispunjavati.“

web-valentinovsko2Mlade je potaknuo da krenu prema potrebitima ljubavi kojih u ovom svijetu ima napretek. Imamo mogućnost svaki dan ići na misu, čuti Radosnu vijest i tu ljubav koju primimo dužni smo širiti  drugima. Okupljene parove potaknuo je da zajedno mole i da ta molitva bude od srca. Pronađite duhovnika koji će vas pratiti molitvom i razgovorom, a u vašoj vezi veselite se i uživajte u malim stvarima koje čine vašu svakodnevicu. Nemojte očekivati čuda od djevojke/mladića i vaših budućih bračnih suputnika. Budite vi to čudo otkrivajući svaki dan nešto novo, ali prije svega neka to bude ljubav. Neka vam ni molitve ne nestane s usana i neka to bude molitva zahvale. Formulu za savršenu vezu i savršen brak nisam čuo, ali znam i uvjerio sam se da je taj put najljepši i najradosniji ako uključimo Boga i nebesku Majku Mariju. To vam posebno stavljam na srce, zaključio je vlč. Budinić.

Na kraju mise mladima se obratio i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šaric potaknuvši ih da sve svoje molitve predaju Gospodinu. Zahvalio je vlč. Budiniću na sudjelovanju kao i obitelji Cuculić na svjedočanstvu. Bdijenje je glazbeno animirao Zbor mladih Riječke nadbiskupije.

Skip to content