Učenici OŠ Srdoči i Prve riječke hrvatske gimnazije pobjednici Vjeronaučne olimpijade
Kategorija:
Vijesti

web-vjeronaucna1U Osnovnoj školi „Srdoči“ u petak 9. ožujka održano je Županijsko-nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola na temu: „Kršćani na putu dijaloga“. U kategoriji osnovnih škola, 1.mjesto osvojili su učenici OŠ „Srdoči“ s mentorom Borisom Barbariće, a u kategoriji srednjih škola, pobjedici su učenici Prve riječke hrvatske gimnazije s mentorom Miroslavom Radićem. Uvodni dio programa održan je u župnoj crkvi Svetog Križa na Srdočima. Nazočili su mu: predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina Kovačević, viši savjetnik za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Tomislav Tomasić, županijska koordinatorica za natjecanja mr. sc. Manon Giron, ravnatelj OŠ Srdoči mr. sc. Ivan Vukić i župnik župe Svetoga Križa vlč. Kristijan Zeba.

Natjecateljski dio programa održan je u OŠ Srdoči i osim natjecateljskog dijela, učenici su sudjelovali u programu kojega su pripremili vjeroučitelji Boris Barbarić i Miroslav Radić sa svojim suradnicima.

web-vjeronaucnaS obzirom na ovogodišnju ekumensku temu, sudionici su se imali prilike upoznati s poviješću Taize  zajednice u Francuskoj u kojoj se svake  godine održavaju ekumenski susreti mladih iz cijeloga svijeta. Vjeroučitelj Radić predstavio je rad molitveno-karitativne zajednice „Agape“ koju dugi niz godina vodi u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji i s učenicima sudjeluje u ekumenskim susretima grada Rijeke.

Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na Državnom natjecanju koje će se održati u Poreču od 18. – 20. travnja 2018.

Skip to content