Tradicionalni uskrsni doručak Nadbiskupa i Gradonačelnika
Kategorija:
Vijesti

fb-dorucak1Gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela sa suradnicima primio je na Veliku subotu 31. ožujka u Nadbiskupskom domu u Rijeci riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svojim najbiližim suradnicima na tradicionalnom doručku uoči proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Nadbiskup je istaknuo kako su ovakvi susreti izraz zajedništva i suradnje te međusobnog  uvažavanja i razumijevanja predstavnika crkvene i svjetovne vlasti. Oni su poticaj svim građanima i znak da je potrebno raditi u zajedništvu, uvažavati se i pomagati međusobno. Riječki nadbiskup i gradonačelnik od 2000. godine u kontinuitetu se susreću na zajedničkom doručku uoči blagdana Uskrsa i Božića, a tu tradiciju započeli su njihovi prethodnici.

Gradonačelnik se složio s nadbiskupovim riječima kazavši kako su ovakvi susreti dobra prilika da se javnosti pokaže kakav bi trebao biti odbos između crkvenih i svjetovnih vlasti. Izuzetno dobro surađujemo na svakom polju i ovo je zajednička poruka da svatko o ljudima brine na svoj način, rekao je Obersnel. fb-dorucak5Govoreći o suradnji Grada i Riječke nadbiskupije u pripremama Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine izrazio je zahvalnost riječkom nadbiskupu i Riječkoj nadbiskupiji na podršci i pomoći. Izuzetno cijenim i zahvalan sam što je mons. dr. Devčić napisao i Poslanicu u kojoj je sa stajališta mjesne Crkve naglasio koliko je taj događaj važan za Rijeku, kazao je Obersnel.

Skip to content