Prijave za 3. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji do 1. srpnja
Kategorija:
Vijesti

3.nshko-01“Drage obitelji, pozivam vas i potičem da dođete na 3. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, da svi zajedno molimo za naše obitelji, koje su budućnost naroda, naše države i Katoličke Crkve. Znam da je za mnoge to žrtva ići s cijelom obitelji na takav susret, a i financijsko opterećenje obiteljskog budžeta. Ali sve što je u životu vrijedno može se postići samo žrtvom i odricanjem. A što nam je vrijednije od skladne obitelji, od obiteljskog ognjišta, od neraskidive međusobne pripadnosti, koja krasi obitelj koja se ujedinjuje i živi u Kristovoj ljubavi.”, stoji u pozivu riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića obiteljima za sudjelovanje na 3. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se 15. i 16. rujna održati u Solinu. Iz Ureda za obitelji Riječke nadbiskupija poručuju kako su pripreme u tijeku. Članovi Organizacijskog odbora sudjeluju na dekanatskim sastancima, motiviraju župnike kako bi svojim župljanima mogli prenijeti sve potrebne informacije o samom susretu i organizaciju putovanju, a u zadnjem broju mjesečnika Zvona obljavljene su detaljne informacije o susretu te organizaciji putovanja.

Govoreći o svrsi održavanja ovakvih susreta, bračni i obiteljski savjetodavac Ureda za obitelj Riječke nadbiskupija Željka Frković, dipl. pedagog, psihoterapeut podsjeća da je sv. Ivan Pavao II. na misnom slavlje u Rijeci 8. lipnja 2003. poručio: “Budite narod nade”. Da bismo mogli biti narod nade, odnosno slijediti geslo Papinog pastirskog pohoda našem gradu “Obitelj-Put Crkve i naroda”, a time živjeti kršćanske vrijednosti, važno je sudjelovati na ovakvim susretima. Oni jačaju zajedništvo obitelji, ohrabruju ih za obiteljski život i život u duhu kršćanskih vrednota, kazala je Frković.

Bez obzira hoće li obitelji u Solin putovati organiziranim prijevozom ili osobnim automobilom, kao i hoće li im biti potrebno organizirati smještaj, potrebno je prethodno se prijaviti župniku ili putem letka koji se nalazi u župama Riječke nadbiskupija kao i Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci.  Iz Riječke nadbiskupija organizirat će se autobusni prijevoz iz Crikvenice, Delnica i Rijeke. Prijave se primaju do nedjelje 1. srpnja.

Skip to content