Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ otvoreno 24 sata za sve koji se žele skloniti s hladnoće
Kategorija:
Vijesti

web-zima1Da je teško i za život opasno boraviti vani na temperaturama koje su ispod ništice, najbolje znaju oni kojima je ulica ‘dom’. Neki su skloništa potražili na njima poznatim mjestima, drugi u Prihvatilištu za beskućnike „Ruže sv. Franje“ na Kozali koje je u ovim hladnim danima osiguralo dodatne ležajeve za potrebite. U samom Prihvatilištu slobodan je još samo jedan krevet, no u Dnevnom boravku omogućili su prostor za spavanje onima koji se nemaju gdje skloniti na ovim niskim temperaturama, rekla je u ponedjeljak 26. veljače je voditeljica Prihvatilišta Slađana Tuftan.

„Otvoreni smo 24 sata za sve koji se žele skloniti s hladnoće. Imamo još samo jedan slobodan krevet za mušku osobu, no prilagodit ćemo se potrebama. Na žalost, zbog skučenosti prostora samo nekoliko osoba može spavati na dodatnim madracima.“ Što za naše sugrađane koji su spas s hladnoće i bure potražili u Prihvatilištu znači ovakvo mjesto, svjedoče nam riječi korisnika Prihvatilišta Mije Ilišića kojega je prijatelj uputio na ovu karitativnu ustanovu. „Doveo me ovdje i rekao mi je: ‘Ili ćeš umrijeti ili ovo prihvatiti’. Sklonio sam se za sad, a što će biti kasnije, ne znam.“. Mijo, poput mnogih beskućnika spava na skrovitom mjestu. Nama je samo rekao – na Kastvu kod stanice za tehnički pregled vozila.

web-zima2Iz Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“ mole građane koji mogu dati pokrivače, deke, preklopne madrace, konzerviranu hranu, čajeve itd., da iste mogu donijeti u Prihvatilište. Unaprijed zahvaljuju svima na donaciji. Kapacitet je 12 muških i 2 ženska ležaja što je, na žalost, nedovoljno za potrebe grada Rijeke. Prihvatilište se nalazi uz crkvu sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali na adresi Baštijanova 25a.

 

Skip to content