Pomoć školarcima
Kategorija:
Vijesti

Na početku svake školske godine Caritas Riječke nadbiskupije pomaže obitelji s više djece koja idu u školu.

Ove su godine osnovnoškolci dobili pakete s bilježnicama i priborom, a srednjoškolci 10 bilježnica. U paketima za osnovnu školu, čija je vrijednost 300 kuna, nalazi se 10 bilježnica te različiti pribor za crtanje, modeliranje, geometriju te zadaćnice i kajdanka. Pakete je dobilo 24 osnovnoškolaca, a podijeljeno je i bilježnica za još 20 srednjoškolaca.

Caritas posreduje i u razmjeni rabljenih udžbenika pa svi koji žele još uvijek mogu donijeti svoje stare školske knjige ili potražiti neku koja im treba. Knjige možete donijeti na adresu Osječka 84a, Škurinje.

Brojne su još obitelji kojima bi trebala ovakva podrška, jer početak školske godine veliki je udar za svaki kućni budžet. Ukoliko želite pomoći obiteljima s više djece da opreme svoje školarce, do kraja rujna možete uplatiti namjensku donaciju na račun Caritasa HR 88 2340009 11000 72735, s naznakom „za školarce“. Caritas će prikupljenim novcem pripremiti još paketa s bilježnicama i školskim priborom te ih podijeliti obiteljima koje ima u evidenciji.

Skip to content