Održan radni sastanak o ustrojstvu Hrvatske katoličke mreže i suradnji s Tiskovnim uredima
Kategorija:
Vijesti

web-hkm1U Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci u petak 23. veljače održan je radni sastanak na kojemu su se sastali predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija,  riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić , ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina i glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić. Tema sastanka bilo je ustrojstvo Hrvatske katoličke mreže te suradnja s (nad)biskupijskim Tiskovnim uredima, a s ciljem kako bi Mreža zahvatila život Crkve u Hrvatskoj i šire, rekao je nadbiskup te izrazio zadovoljstvo održanim sastankom.

Ravnatelj mons. Fabijan Svalina je dodao da su hrvatski biskupi prije tri godine osnovali Hrvatsku katoličku mrežu kako bi objedinili postojeće medijske urede HBK (Informativna katolička agencija, Hrvatski katolički radio i Tiskovni ured HBK). „Želja nam je u budućnosti objediniti sve Tiskovne urede i katoličke medije koje žele biti u sustavu evangelizacije i prenositi Radosnu vijest u sve krajeve naše domovine i šire. Htjeli bismo omogućiti svim našim vjernicima da preko svojih predstavništava, tiskovnih ureda ili regionalnih studija koje ćemo oformiti, pronađu svoj prostor i daju svoj glas općoj crkvenoj, ali i društvenoj javnosti.“ Nastojali smo na ovom sastanku doći do prijedloga rješenja nekih tehničkih pitanja koja će trebati u budućnosti riješiti, rekao je ravnatelj.

web-hkm2Glavni urednik Siniša Kovačić zahvalio je na podršci riječkom nadbiskupu. Najavio je da će se narednih mjeseci javnosti predstaviti Hrvatska katolička mreža, kao i suradnja s tiskovnim uredima. Javnosti ćemo redovno predstavljati sadržaje koji vrijede i koji se dnevno događaju u (nad)biskupijama. Time  želimo dati do znanja što to Crkva u Hrvata čini za ovaj narod i domovinu. Ovaj dolazak je i poruka da nećemo posustati u tim nastojanjima, poručio je Kovačić. U nastavku je  dodao da će vjernici putem svih raspoloživih platformi, od mrežnih stranica, aplikacija do Hrvatskog katoličkog radija i IKA-e, pratiti događaje iz svih (nad)biskupija. Planovi su nam i ambiciozniji, no o njima kad za to dođe vrijeme,  rekao je glavni urednik. Po završetku sastanka gosti su se upoznali s radom Ureda za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije kojega vodi Helena Anušić  i s kojom su dogovoreni prvi koraci suradnje riječkog Ureda i Hrvatske katoličke mreže.

Skip to content