Imenovanja i premještaji u Riječkoj nadbiskupiji


web-nadbiskupijaKako je uobičajeno, na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić dekretirao je promjene pojedinih službi u Riječkoj nadbiskupiji. Ovog je srpnja 10 svećenika imenovano na nove službe, a preuzet će ih tijekom kolovoza. U riječku župu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama kao upravitelj dolazi vlč. Mato Berišić koji stoga napušta svoje dosadašnje župe Tršće, Prezid, Čabar i Plešce. Vlč. Slobodan Bunoza sa Škurinja odlazi na službu župnika župe sv. Nikole biskupa u Rijeci. Dosadašnji tajnik riječkog nadbiskupa Ivana Devčića i mladomisnik vlč. Mario Frlan imenovan je župnim vikarom u župi Cernik. Iz Cernika u mirovinu ide mons. Petar Zeba, a upravljanje župe preuzima mr. Đuliano Trdić na službi u Kukuljanovu.

Vlč. Ivica Klanac razriješen je službe župnika u Kraljevici, a ostaje mu služba župnika u Bakarcu. U Kraljevicu kao upravitelj dolazi vlč. Matija Žugaj koji je time razriješen službe upravitelja župe Rukavac. Župnik Voloskog vlč. Petar Belanić upravljat će stoga i Rukavcem.

Vlč. Marko Šarić razriješen je službe kapelana za studente i mlade te imenovan upraviteljem župa Hreljin i Zlobin. Vlč. Miroslav Pergl razriješen je službe župnika župa Hreljin i Zlobin te imenovan župnim vikarom u župi Viškovo. Vlč. Marijan Žderić razriješen je službe župnog vikara u župi Viškovo te imenovan župnim upraviteljem župa Tršće i Prezid. Vlč. Marko Gregić razriješen je službe župnog vikara u župama Tršće, Prezid, Čabar i Plešce te imenovan upraviteljem župa Čabar i Plešce.

Dosadašnji župnik na Krnjevu, župe sv. Nikole biskupa, vlč. Marijan Benković zatražio je ekskardinaciju iz Riječke nadbiskupije te je razriješen službe. U promjene u obnašanju pastoralnih službi u Riječkoj nadbiskupiji nisu uključene možebitne izmjene u župama kojima upravljaju svećenici redovnici.

Skip to content