Dani sv. Ivana Pavla II.
Kategorija:
Vijesti

web-p3U povodu obilježavanja 15. obljetnice pohoda sv. Ivana Pavla II. Rijeci u Bogoslovnom sjemeništu koje nosi njegovo ime i Trsatskom svetištu od 8. lipnja do 10.lipnja održan je prigodan program.

Prije 15 godina svetac naših dana Ivan Pavao II. u svom teškom zdravstvenom stanju ostavio nam je svjedočanstvo da ako nekoga doista volimo, idemo mu u susret,  rekao je u subotu 9. lipnja na misnom slavlju rektor Bogoslovnog sjemeništa Ivan Pavao II. u Rijeci vlč. Mario Tomljanović. Papa je volio hrvatski narod kojega je pohodio tri puta i tijekom kojih nam je ostavio poruke koje trebamo nasljedovati. Sv. Ivan Pavao II. znao je uočiti određene krize koje se i danas naziru poput krize obitelji i društva te je proročki je gledao na sutrašnjicu. Znao se ponizno spustiti i prepoznati kao dijete Božje i tako drugima pokazati kako nasljedovati Krista, rekao je rektor riječke Bogoslovije.

web-p1S obzirom da je misa slavljena na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina, rektor je podsjetio na Papinsko geslo koje si je izabrao Ivan Pavao II. – “Totus Tuus” – Sav Tvoj. Ove riječi izražavale su njegovo bezuvjetno predanje Blaženoj Djevici Mariji. Potaknuo je vjernike da po uzoru na Papino predanje Mariji svakoga dana si posvijeste da su djeca Božja, Samo tako ćemo se moći poput Marije zaustaviti ispod Isusovog križa i kao sv. Ivan Pavao II. uzeti po Mariji Krista za svoga Gospodina, rekao je vlč. dr. Tomljanović.

Po završetku misnoga slavlja i nakon čašćenja relikvija sv. Ivana Pavla II., vjernici su obišli spomen sobu u kojoj je Sveti Otac boravio tijekom svog trećeg apostolskog pohoda Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja 2003. godine.

Program Dana posvećenik 15. obljetnice pohoda sv. Ivana Pavla II. Rijeci počeli su 8. lipnja u Trsatskom svetištu misom koju je predvodio gvardijan franjevačkog samostana i čuvar Svetišta fra Bernard Barbarić te molitvom ispred kipa “Trsatski hodočasnik”, a završili su također u crkvi Majke Božje Trsatske u nedjelju 10. lipnja. Misu je predslavio vlč. Piotr Modrzejewski, a liturgijsko pjevanje animirali bogoslovi riječke Bogoslovije i franjevački novaci.

 

Skip to content