U pripremi knjižica Kolbeovih radionica
Kategorija:
Vijesti

web-kolbeove-radionice1Od 2002. do 2012. godine u župi sv. Mihovila u Jelenje odvijale su se likovne radionice koje je pod nazivom: „Kolbeove radionice“, volonterski vodila Margareta Kristić. Svake subote u vremenu od 9 do 11 sati okupljala su se djeca u župi ili ako je vrijeme dopuštalo u dvorištu u Podhumu gdje se danas nalazi crkva posvećena sv. Maksimilijanu Kolbeu. Svojim radovima pratili smo događanja u župi i nedjeljna čitanja te sve blagdane. Uoči proslave Kolbeove na posljednjoj radionici bilo je pedesetak djece, ne samo iz naše župe, nego i iz Cernika, kazala je Krstić.

Sa željom da sačuva sjećanja na te radionice prikupila je sačuvane radove, među njima i one s izložbe posvećene apostolskom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. „Tu sam cijelu izložbu sačuvala. Skenirala sam radove za knjigu koja će nositi naziv ‘Graditelji, to smo mi.’, jer smo tako nazvali jednu od naših Kolbeovih radionica. Radionice smo održavali uz podršku tadašnjeg župnika mons. Sanjina Francetića. Djeca su uvijek sudjelovala misi i uvijek bih im se pripremila neka nagrada za uloženi trud.“

Knjižica Kolbeovih radionica je u pripremi i kada bude objavljena bit će podsjetnik novim generacijama da, iako crkve u Podhumu tada nije bilo, mi smo bili živa crkva, poručila je Kristić.

Skip to content