Tradicionalni uskrsni doručak nadbiskupa i gradonačelnika
Kategorija:
Vijesti

web-obi1Gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, predsjednicu Gradskog vijeća Doroteu Pešić Bukovac te zamjenika gradonačelnika Miroslava Matešića primio je u subotu 15. travnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svojim najbiližim suradnicima na tradicionalnom doručku uoči proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Nadbiskup Devčić je istaknuo kako je riječ o susretu kojega su započeli njihovi prethodnici riječko-senjski nadbiskup Anton Tamarut i tadašnji gradonačelnik Slavko Linić.

Ovo je lijepa gesta koja potvrđuje našu suradnju, ali je i poruka građanima da je potrebno graditi zajedništvo. Moramo surađivati bez obzira na kojim područjima djelujemo, a sve na korist ljudima kojima služimo, rekao je nadbiskup.

web-usGradonačelnik Obersnel je potvrdio nadbiskupove riječi kako je tradicionalni uskršnji doručak još jedna potvrda dobre suradnje Riječke nadbiskupije i gradske uprave. Dodao je da su dan ranije, u petak 13. travnja, predstavnici Grada Rijeke posjetili skoro sve kršćanske zajednice koje djeluju u gradu na Rječini, a današnji posjet prigoda je za razgovor o onome što se događalo od našeg zadnjeg službenog susreta, rekao je gradonačelnik. Na kraju je zaključio kako je ipak ovo više susret prijatelja, nego dužnosnika.

Skip to content