Svjetski dan siromašnih obilježen u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

web-siromasi1U nedjelju 19. studenoga Katolička Crkva obilježila je Svjetski dan siromašnih. Za volontere Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ taj dan simbolično se poklopio s proslavom blagdana sv. Elizabete Ugarske (17. studenog) , zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, osnivača ove riječke ‘Socke’.  Tradicionalno, u povodu proslave blagdana zaštitnice FSR-a 19. studenog u prostorima Socijalne samoposluge na riječkoj tržnici Brajda organiziran je ručak za riječke beskućnike i potrebite.
Ovaj  čin milosrđa i laičkog apostolata realiziran je zahvaljujući donaciji Islamskog centra u Rijeci čime se na djelu očituju rezultati međureligijske molitve za mir koja se više od 30 godina održava u Asizu, gradu našeg Serafskog oca Franje.  Molitva je krenula na inicijativu pape Ivana Pavla ll., poručuju volonteri Socijalne samoposluge. Zajedništvo i radost susreta blagoslovio je svojom molitvom i nagovorom duhovnik Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete”, fra Zlatko Šafarić, OFM Cap.

Papa Franjo Svjetski dan siromašnih ustanovio je na tragu duhovnih plodova Jubileja milosrđa i uputio Poruku “Ne ljubimo riječima, već djelima”. ( Papina poruka )  U njoj progovara o razlozima pokretanja Svjetskog dana siromaha i smjernicama za njegovo dostojno obilježavanje, a glavni naglasci Papine poruke su – djelatna ljubav. Ona se ne pokazuje riječima, poručuje Sveti Otac.

 

Skip to content