Šumsko sjedište skauta “Majka Božja Snježna Lič”
Kategorija:
Vijesti

IMG_0702Dvadeset i trećeg dana mjeseca ožujka u nadbiskupskom ordinarijatu organiziran je prijem za vlč. Josipa Tomića, upravitelja pastoralnog doma u Lovranu i nadbiskupskog tajnika i vjeroučitelja Marina Miletića, predsjednika Zdruga katoličkih skauta Hrvatske s riječkim nadbiskupom i metropolitom dr. Ivanom Devčićem. Razlog navedenome je bio nesebičan čin vlč. Josipa Tomića koji je katoličkim skautima dao na korištenje privatnu zemlju netaknute prirode Liča koja se prostire na više od šest tisuća kvadrata.

Vlč. Tomić je poznati svećenik koji je mnogo dobra učinio za goranski kraj, napose za svoj rodni zavičaj Liča te je neumorno angažiran u obnovi svetišta Majke Božje Snježne u Liču. Vlč. Tomić je nadbiskupu Devčiću rekao kako vjeruje u katoličke skaute, u dobre projekte koje skauti provode godinama te se nada da će se sada dio snage Zdruga katoličkih skauta usmjeriti i na područje Liča okupljajući mlade, učeći ih ljubavi prema Crkvi i Domovini, a sve poštujući lokalni kraj i običaje.

Skautski starješina, vjeroučitelj Marin Miletić, zahvalio se vlč. Josipu Tomiću na svoj dobroti koju je i ovim činom pokazao prema katoličkim skautima istaknuvši da će se šumsko sjedište nazvati po bliskom svetištu – “Šumsko sjedište katoličkih skauta Majka Božja Lič” želeći tako i u nazivu pokazati poštovanje prema Liču, ali i posvjedočiti jasni identitet katoličkih skauta koji je prepoznat u cijeloj Crkvi. Skauti vjeruju da je to početak izvrsne suradnje s lokalnim župljanima, župom, općinom te našom Županijom na dobro naših mladih, istaknuo je Miletić.

Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo katoličkim skautima, odlukom vlč. Tomića te je potaknuo starješinu Miletića na snažniji angažman motiviranja lokalnih župa Gorskog kotara u pokretanju katoličkih skauta na tom području.

 

Skip to content