Srce Isusovo primjer je prave ljubavi
Kategorija:
Vijesti

web-si1Sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci svečano su u petak 23. lipnja proslavile istoimenu svetkovinu. Misno slavlje u kapeli Družbe na Donjoj Drenovi predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić koji je na početku kazao kako nas blagdan Presvetog Srca Isusova potiče na promišljanje o počecima Božjeg stvaranja. Ljubav je ta koja Boga pokreće i zbog koje je stvorio čovjeka kao vrhunac svoga stvaranja. Ta ljubav je bezgranična i iz ljubavi Bog uzima naše jadi, nevolje, grijehe i posljedice grijeha. Gospodin nas je iz ljubavi stvorio za istinski život u ljubavi, a Isus svojom žrtvom na križu pokazao da ljubav nema granica. On je umro da bismo mi živjeli, kazao je propovjednik.

Bez ljubavi nema sreće, rekao je nadbiskup i kao primjer naveo da ako dijete odrasta u materijalnoj sigurnosti, a bez roditeljske ljubavi, to dijete nije sretno. Isto je i s brakovima – kada nestane ljubavi, dolazi do nesloge. Srce Isusovo primjer je prave ljubavi i ova svetkovina potiče nas da se usredotočimo na bitno – na ljubav. Osim toga, Gospodin od nas traži samo da ga ljubimo.

web-si2Obraćajući se mnogobrojnim sestrama Družbe čija karizma je usko vezana uz Srce Isusovo, kazao je kako takvu ljubav očekuju i oni koji nisu vjernici. Svima je potrebno svjedočanstvo ljubavi kako bismo se mogli otrgnuti egoizmu. Potrebni su nam svjedoci Božje ljubavi, poručio je nadbiskup. Na kraju je potaknuo okupljene vjernike na propitivanje o onome što se nalazi u središtu naših života i preokupacija. S tim ‘jednim’ što je potrebno, imat ćemo sve, zaključio je nadbiskup Devčić.

Skip to content