Prijave za Ljetni oratorij
Kategorija:
Vijesti

web-oratorij1(Prijave traju od 22. svibnja od 2. lipnja)

Hrvatska salezijanska provincija – salezijanci Rijeka i ove godine organiziraju „Ljetni oratorij“ za djecu od završenog drugog do završenog osmog razreda osnovne škole. Ovogodišnji Ljetni oratorij, ujedno i deseti po redu u Rijeci,  održat će se pod geslom „Obitelj smo!“ Kroz deset dana, od 26.6 do 7.7. (26.6. – 30.6. i 3.7. do 7.7), od 14 do 20 sati na dvorištu oratorija Marije Pomoćnice u Vukovarskoj 62.,  djeci će se pružiti program ispunjen molitvom, igrom, plesom i pjesmom, zabavom, kreativnim i formativnim radionicama, s tri izleta u Golubinjak, Mukinje (Plitvička jezera) i posjetu katedrali, kao i prilika za druženje i sklapanje novih prijateljstava. Cijena sudjelovanja je 120 kuna, a uključuje osiguranje, majicu i sve potrebne materijale (izleti nisu uključeni u cijenu). Prijave traju od 22.5. do 2.6., od 16 do 18 sati u uredu oratorija, uz obaveznu prisutnost roditelja.

Oratorij je mjesto gdje se djeca i mladi okupljaju, u kojemu se djeca i mladi formiraju i povezuju u zajednicu koja im pomaže rasti kao građani i kršćani, poručuju organizatori. web-oratorij2„Oratorij je prostor života i vjere koji su u međusobnom ispitivanju. On je most između ulice i crkve. Prvi moderni oratorij osnovao je sveti Filip Neri oko 1550. godine, a njegovu je zamisao proširio i učinio je svojim ‘remek djelom’ Don Bosco, utemeljitelj Družbe svetog Franje Saleškog – salezijanaca.“ Cilj oratorija je moralni odgoj djece i mladih te u konačnici spas duša, a to se čini zabavom, pjesmom, rekreacijom, molitvom i sakramentalnim životom. Riječki oratorij Marije Pomoćnice, kod riječkih salezijanaca okuplja djecu i mlade, ne samo župljani župe Marije Pomoćnice, već iz cijelog grada i okolice. Pod budnim okom salezijanaca i sestara Kćeri Marije Pomoćnice ovdje djeluju i razne skupine, od animatora i volontera, nogometaša MNK „Dominik Savio“, Zajednice obitelji i molitvene zajednice Auxilium Christianorum, glazbenih sastava VIS Novitas i Santo i drugi.

Organizatori na kraju poručuju da je projekt od iznimne važnosti za cijeli grad, ali i potreban pomoći. Vaš dar možete doznačiti na: HRVATSKA SALEZIJANSKA PROVINCIJA – SALEZIJANCI RIJEKA, Vukovarska 62, 51000 Rijeka; žiro račun: HR 5123600001101428923, s naznakom: ZA LJETNI ORATORIJ. Za sve ostale informacije možete se javiti na 0921947440 (Sanjin Jurić SDB) ili na salezijanska.mladez.rijeka@gmail.com ili putem Facebook stranice: Oratorij-Rijeka i Instagram profilu oratorij_rijeka.

 

 

Skip to content