Predbožićni susret nadbiskupa Devčića i gradonačelnika Obersnela
Kategorija:
Vijesti

web-susretTradicionalno, uoči proslave blagdana Božića, u petak, 22. prosinca u 8 sati riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić primio je u Nadbiskupskom domu gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i njegove zamjenike Marka Filipovića i Nikolu Ivaniša na tradicionalnom doručku na kojemu su se osvrnuli na proteklu godinu i razmijenili čestitke za Božić i novu godinu. Susretu su nazočili generalni vikar mons. Emil Svažić, biskupski vikar mons. Matija Matičić, ekonom Riječke nadbiskupije vlč. Piotr Modrzewski i nadbiskupov tajnik vlč. Mario Frlan.

Grad, u skladu s mogućnostima, ima razumijevanja za naše potrebe, rekako je nadbiskup Devčić. „Drago mi je da se međusobno razumijemo i uvažavamo, jer građani o kojima brine Grad u velikom broju  su vjernici, a o njima brine Riječka nadbiskupija. Briga o čovjeku nas povezuje, posebno o siromasima i ljudima u potrebi.“

web-1Nadbiskupove riječi potvrdio je gradonačelnik Obersnel kazavši da je ovo prilika za osvrt na zajedničke projekte u protekloj godini. Suradnja s Riječkom nadbiskupijom i nadbiskupom Devčićem je izvanredna na svim poljima, od brige za socijalni status građana do provođenja zajedničkog projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. Mislim da ta suradnja može biti primjer i drugim sredinama, rekao je Obersnel.

Nakon susreta s nadbiskupom, gradonačelnik je posjetio Trsatsko svetište u kojemu se susreo se s gvardijanom fra Bernardom Barbarićem i trsatskim franjevcima.

Skip to content