Počinju upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu
Kategorija:
Vijesti

U rujnu počinju upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu. Cilj škole je polaznicima pružiti liturgijsko-glazbenu formaciju za poboljšanje sviranja i pjevanja na liturgijskim slavljima u župnim zajednicama i crkvama.

Program glazbene škole predviđa formaciju u trajanju od tri godine. Predmeti su: teorija i solfeggio, klavir, orgulje, tehnika dirigiranja, vokalna tehnika, liturgijska muzikologija i zbor. Na kraju trogodišnjeg školovanja predviđa se specijalizacija iz predmeta: tehnika dirigiranja, orgulje, harmonija, gregorijanski koral, zbor i interpretacija gregorijanskog korala samo za uspješnije kandidate i koji to zatraže.
U školu se mogu upisati svi oni koji su već u službi glazbenih animatora u liturgiji, te oni koji se namjeravaju posvetiti toj zadaći. Isto tako mogu sudjelovati oni koji žele naučiti osnove glazbe, bez prethodnog znanja, pohađajući pripravnu godinu. Dob nije ograničena. Više informacija zainteresirani mogu pročitati na: Liturgijska glazba 2017

Također, potrebne informacije možete dobiti pozivom na broj: 091/97 52 909; ili upit poslati na e-mail adresu: crkvena.glazba@ri-nadbiskupija.hr.

Također, Nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu nudi i početni tečaj za djecu iz: klavira, gitare, violine i flaute. Upisi traju do 15. listopada, a sve informacije roditelji mogu dobiti na broj telefona: 091 5355 384.

Skip to content