Održana adventska duhovna obnova za mlade
Kategorija:
Vijesti

web_duhovna1U organizaciji Vijeća za mlade Riječke nadbiskupije, u četvrtak 14. prosinca u Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić” održana je Adventska duhovna obnova za mlade koju je predvodio o. Branko Zebić, karmelićanin iz Splita. Večer je glazbeno animirao Zbor mladih Riječke nadbiskupije.

Mnogobrojne mlade pozdravio je povjerenik za mlade i sveučilišni pastoral vlč. Marko Šarić i izrazio želju da svi duhovnoj obnovi pristupe otvorena srca. Duhovna obnova započela je nagovorom voditelja o. Branka Zebića koji je na početku večeri mladima poručio da je cijeli naš život jedna priprava. „Stoga se pripravljajmo jedni za druge, kako bi jedni drugima bili svjedočanstvo! Bog može večeras učiniti nešto prekrasno za svakoga ovdje prisutnog i učiniti  promjenu njegova života.” Svoj nagovor nastavio je Riječju Božjom: “Nikome ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. Jer tko drugoga ljubi, ispunio je Zakon. Uistinu: Ne čini preljuba! Ne ubij! Ne ukradi! Ne poželi! Ima li koja druga zapovijed, sažeta je u ovoj riječi: Ljubi svoga bližnjega kao samoga sebe“ (Rim 13, 8-10). Mladima je govorio jednostavno i životno, kroz  vlastito osobno svjedočanstvo i svjedočanstvo susreta s drugima tijekom svoga života. “Beskrajno puno vrijedimo, a ako se ikada poželimo uspoređivati s nekime, neka to bude Isus Krist, kako bi se ostvarili u punini – mjeri Isusa Krista”.  Nagovor je zaključio poticajnim i snažnim riječima sv. Pavla: “Nikome ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite!”

web-duhovna2Nakon nagovora uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i mogućnost za svetu ispovijed. Na raspolaganju je bilo više svećenika. Vrhunac duhovne obnove bilo je slavlje svete mise a po završetku euharistijskog slavlja vlč. Šarić zahvalio je voditelju Duhovne obnove te mu uručio knjigu “Duhovni dnevnik bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika”, kao uspomenu na zajednički susret i  Centar za mlade „Bl. Miroslav Bulešić.“

Ovom prigodom predstavljen je promo video – najava Nadbiskupijskog susreta mladih koji će se održati 21. travnja 2018. U Bakru.  Video je pripremio Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Večer je zaključena zajedničkim druženjem mladih u prostorijama Centra. (P.Š.)

 

Skip to content