Najavljen program velike Duhovne obnove grada Rijeke

web-duU Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u ponedjeljak 5. lipnja najavljen je program velike Duhovne obnove grada Rijeke koja će se održati u Dvorani mladosti na Trsatu od 9. lipnja do 11. lipnja pod geslom: „Rijeka milosti u luci zajedništva“. Događaj organizira Riječka nadbiskupija i Organizacijski odbor Duhovne obnove grada Rijeke „Rijeka milosti u luci zajedništva“.

Nakon više od deset godina i posljednje velike duhovne obnove koju je predvodio fra Zvjezdan Linić, Organizacijski odbor kojega čine laici i nekoliko svećenika odlučilo se za organizaciju ovog, za riječku Crkvu, važnog događaja, rekao je član Organizacijskog odbora Filip Polegubić. Dodao je kako je ideju podržao riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, te da je ovom događaju prethodilo nekoliko pripremnih programa.

Duhovnu obnovu vodit će fra Ante Vučković, doktor znanosti i profesor filozofije i ta povezanost s filozofijom njegovoj duhovnosti daje onu crtu realnosti koja je bliža vjernicima, kazao je član Organizacijskog odbora fra Tomislav Faletar. Također, papa Franjo ga je prošle godine proglasio misionarom Božjeg milosrđa što je velika čast. Taj njegov naslov nije trajao samo prošle godine, nego je produžen i na ovu. S obzirom da je Trsatsko svetište oprosno mjesto do blagdana Krista Kralja ove godine, bit će ovo prilika i da zajedno izmolimo molitvu potpunog oprosta u svetištu Majke Božje Trsatske, kazao je fra Tomislav Faletar.

Ova duhovna obnova od neizmjerne je važnosti na riječku Crkvu, istaknuo je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šarić. U vremenu užurbanosti važno je ne zaboraviti na našu duhovnu dimenziju. Duhovne obnove prilika su za to – vratiti se sebi i Bogu, dopustiti da nam Duh Sveti progovori o onome što je važno za naš život, poručio je vlč. Šarić.

Duhovna obnova počinje u petak 9. lipnja u 18 sati prvom od pet kazeheza koje će voditi fra Ante Vučković, najavila je članica Organizacijskog odbora Sandra Kvaretnik. „Kroz pet kateheza koje prate Isusov život, promišljat će se o našim životima. U sklopu programa bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, Marijansko bdijenje u duhu 650. obljetnice dolaska slike Majke Milosti na Trsat, a u subotu će u večernjim satima Riječki evangelizacijski tim i Zbor mladih Riječke nadbiskupije izvesti kulturno-evangelizacijski program. U toj predstavi će se svatko moći prepoznati jer promišlja teme od obitelji, Crkve, svećenika itd.“

Program u subotu 10. lipnja počinje u 10 sati i tu večer završava u 22:15 Marijanskim bdijenjem, procesijom do svetišta Majke Božje Trsatske. Završetak duhovne obnove je u nedjelju 11. lipnja kada će program početi u 9 sati, a završiti svečanim euharistijskim slavljem u 12 sati kojega će predvoditi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Detaljan program trodnevne duhovne obnove može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije kao i Facebook stranici Rijeka milosti u luci zajedništva.

Skip to content