Najavljen program Tjedna ZA obitelj
Kategorija:
Vijesti

web-tjzU nedjelju 5. veljače u povodu Dana života riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodit će svečano misno slavlje u 11:30 sati u župnoj crkvi sv. Mateja na Viškovu čime će započeti 3. obiteljski tjedan u Riječkoj nadbiskupiji – Tjedan ZA obitelj. Nadbiskup će na misi krstiti šesto i sedmo dijete dviju obitelji župne zajednice. Program 3. obiteljskog tjedna u Riječkoj nadbiskupiji najavili su u četvrtak 2. veljače u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci: voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije mons. Ivan Nikolić, asistentica voditelja Ureda Vedrana Blašković, dipl. teol. i bračni i obiteljski savjetodavac Željka Frković, dipl. pedagog, psihoterapeut.

Bogat sedmodnevni program za cilj ima promoviranje bračnih i obiteljskih vrijednosti te je simbioza svih aktivnosti koje Ured za obitelj Riječke nadbiskupije organizira tijekom cijele godine. Jedan od programa kojega Ured provodi je i program Praćenja mladih bračnih parova. U 11 godina koliko ga Ured provodi,  nijedan bračni par koji je prošao taj program nije se rastao, istaknuto je na konferenciji.

U Tjednu ZA obitelj organizirat će se, između ostaloga, radionica za roditelje na temu: Kada počinju pripreme za školu. Radionice će se održati u Dječjem vrtiću Rijeka – Krnjevo (Karasova 4.) i Dječjem vrtiću „Viškovo“ – Viškovo (Vozišće 19D). Iz Ureda za obitelj poručuju kako nisu namijenjene samo roditeljima mališana koji polaze navedene vrtiće, nego svim zainteresiranim roditeljima.

Također, iz programa je izdvojena i tribina koja će u četvrtak 9. veljače u 17 sati biti održana u Katoličkoj osnovnoj školi „Josip Pavlišić“ (Omladinska 14.) temu: „Tko je odgovoran za prijenos vrednota kod djeteta: obitelj – škola- Crkva“. Sudinici tribine su: Karmen Jureško, dr. med. psihijatar, s. Marija Maja Dolenec, dipl. kat. ravnateljica Škole, Neda Kegalj, prof. psiholog i Veronika s. Nela Gašpar, prof. dr. sc. teologije.

Tjedan ZA obitelj bit će zaključen u nedjelju 12. veljače kada se obilježava Dan braka. Toga dana pod misom u 11 sati u katedrali sv. Vida bračni parovi će obnoviti svoje zavjete. Detaljan program Tjedna ZA obitelj nalazi se na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

 

Skip to content