Nadbiskup Devčić s djelatnicima Nadbiskupskog ordinarijata proslavio imendan
Kategorija:
Vijesti

imendan8Skromno i u društvu najbližih suradnika u blagovaonici Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić proslavio je u srijedu 27. prosinca na blagdan sv. Ivana ap. i ev., svoj imendan. U ime djelatnika laika čestitku mu je uputila njegova tajnica i predstojnica Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije Ksenija Rukavina Kovačević. Čestitku prenosimo u cijelosti: „I mi, djelatnici laici, koji radimo u Ordinarijatu želimo Vam zahvaliti za svu Vašu otvorenost i blizinu koju nam neprestano iskazujete u različitim svakodnevnim radnim i životnim situacijama od početka Vaše biskupske službe pa sve do današnjih dana. Nismo svi došli u ovu kuću iste godine i u isto vrijeme. Kako su se pastoralne potrebe povećavale tako se proširivala i naša, kako mi to volimo simpatično reći, „mala nadbiskupijska zajednica“. I kao što se u svakoj zajednici ili domu stariji brinu o mlađima, a mlađi uče od starijih, i mi smo kao nadbiskupijska zajednica laika s godinama sazrijevali i učili jedni od drugih kako bismo jedni drugima bili podrška i pomoć u radu, a svi skupa Vama najbliži suradnici u izvršavanju pastoralnih zadaća naše mjesne Crkve. Svakoga ste od nas pozvali da Vam svojim stručnim i ljudskim kvalitetama pomažemo, da budemo uz Vas, da se možete na nas osloniti. I svakome ste od nas prišli na jedinstven način, cijeneći posebnosti i različitosti, mogućnosti i potencijale, ali i ograničenja svakoga od nas. Upravo zbog toga, čak i onda kada se nismo osjećamo previše poletno i entuzijastično za rad zbog ovog ili onog razloga, svatko je od nas znao da nas Vi ne gledate na način kao što svjetovni poslodavci percipiraju svoje radnike nego upravo kao duhovni Otac kojemu je stalo do njegova doma i svih njegovih ukućana. I zato nije čudno da među laicima, a ovdje sada progovaram i u ime vjeroučitelja laika, već godinama kruži jedna krilatica koja kaže: „naš nadbiskup nije samo biskup, on je prije svega čovjek“. Ta je krilatica nastala iz brojnih iskustvenih situacija u kojima su Vas laici doživjeli kao Oca koji dobro poznaje prilike u kojima oni danas žive, kojemu nisu strane poteškoće i muke s kojima se laici u svom obiteljskom i svakom drugom okruženju suočavaju i nose.

imendan5Stoga, preuzvišeni oče Nadbiskupe, dok Vam izražavamo iskrene čestitke u povodu Vašega imendana i skorašnjeg rođendana, želimo Vam zahvaliti za svo dobro koje činite za ovu našu mjesnu Crkvu, ali našu i malu nadbiskupijsku zajednicu. Neka Vam Gospodin po zagovoru sv. Ivana ev., Vašega nebeskog zaštitnika, udijeli dobro zdravlje, snažan duh i čvrstu nadu da svi skupa možemo činiti još mnogo dobra u našoj lijepoj nadbiskupiji na slavu Bogu i spasenje čovjeka. Na mnoga ljeta!“

Nadbiskup je zahvalio djelatnicima Nadbiskupskog ordinarijata istaknuvši kako u velikom broju je riječ o laicima bez kojih Crkva ne može ništa činiti. Ponaosob se obratio djelatnicima pojedinih pastoralnih ureda sa zahvalom za dosadašnji rad i poticajnim riječima za buduće radne i pastoralne izazove.

Skip to content