Molitveno bdijenje za duhovna zvanja u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

web-bdijenjeRiječku prvostolnicu, katedralu sv. Vida do posljednjega mjesta ispunili su vjernici na molitvenom bdijenju za duhovna zvanja. Događaj je u četvrtak 4. svibnja organiziralo Nadbiskupijsko djelo za duhovna zvanja Riječke nadbiskupije u suradnji sa zajednicama mladih. Duhovno bdijenje predvodili su rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci vlč. dr. Mario Tomljanović, vicerektor vlč. Marko Stipetić te vlč. Ivica Klanac koji je imao duhovni nagovor. Mnogobrojne mlade potaknuo je da ako čuju da ih Gospodin zove, neka se ne boje ući u dijalog s Bogom, jer kao što kaže prorok Hošea, Bog drhti od nježne samilosti prema nama.

Program se, nakon slavljeničkog dijela kojega je predvodila Zajednica Krista Kralja te duhovnog nagovora vlč. Klanca, nastavio svečanom Večernjom koju su animirali bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“. Tijekom večeri svoju vjeru pred okupljenim vjernicima posvjedočili su ravnateljica Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci s. Maje Dolenec iz družbe Kćeri Marije Pomoćnice i  bogoslov Riječke nadbiskupije Mario Frlan. Bdijenje je zaključeno euharistijskim klanjanjem.

Nakon programa u riječkoj prvostolnici sudionici duhovnog bdijenja nastavili su druženje uz zakusku koju su priredile družbe časnih sestara i Riječka bogoslovija. Za vrijeme agapea  Marijanska Vinkovska mladež pripremila je i podijelila krunice s citatima iz Svetog pisma. (J.P.)

Skip to content