Kateheze za mlade i obitelji kao priprema za veliku duhovnu obnovu grada Rijeke
Kategorija:
Vijesti
Arhiv: Nadbiskupijski susret mladih, Trsat, 23. travnja 2016.
Arhiv: Nadbiskupijski susret mladih, Trsat, 23. travnja 2016.

Nakon što su u prosincu 2016. programom pod nazivom „Svjedoci vjere među nama“ započeli s projektom duhovne obnove grada Rijeke koji će se do lipnja 2017. odvijati pod nazivom „Rijeka milosti u luci zajedništva“, Organizacijski odbor od siječnja do ožujka u župama Riječke nadbiskupije organizirat će kateheze za mlade kao pripremu za središnji događaj koji će se održavati do 9. do 11. lipnja o.g. uoči proslave blagdana sv. Vida.

Kateheze će se provesti u suradnji s Uredom za mlade Riječke nadbiskupije te župnicima i župnim i nadbiskupijskim animatorima, poručuje član Organizacijskog odbora Filip Polegubić. U skladu sa župnim rasporedima održat će dvije župne kateheze koje osmišljavaju članice Organizacijskog odbora Petra Štokić i Jelena Beno s posebnim naglaskom na to kako živjeti vjeru u svakodnevnom životu. Na taj način ovaj pripremni događaj želi staviti naglasak na novu pastoralnu godinu proglašenu u Riječkoj nadbiskupiji – Godinu prenošenja vjere, te ponuditi mladima konkretne oblike življenja i svjedočenja vjere u svakodnevnom životu, potaknuti ih na djelovanje i aktivnu uključenost u život vlastite župne zajednice i međusobno ih povezati kako bi iz međusobnog zajedništva crpili snagu za svjedočenje vjere u svakodnevnom životu, poručuju iz Organizacijskog odbora.

„Rijeka milosti u luci zajedništva“ vjernička je inicijativa osmišljena prvenstveno s ciljem obogaćivanja duhovnih sadržaja koji su dostupni  u gradu Rijeci, odnosno području riječkog prstena. S obzirom da se dugi niz godina na riječkom području nije održala duhovna obnova za sve vjernike, projekt je osmišljen upravo u svrhu pripremanja vjernika za veliku duhovnu obnovu, kao i samu organizaciju duhovne obnove koja će biti u lipnju 2017.

Skip to content