Dobrotvori uredili Perivoj Riječke Majke

web-vrt1Nakon što je Postulatura službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić u prostorima Kuće utemeljiteljice Družbe Presvetog Srca Isusova na riječkom Pomeriju postavila izložbu o životu i radu svoje Utemeljiteljice, te uredila spomen-sobu, dobrotvori, koji su u svojoj skromnosti žele ostati anonimni, su uredili Perivoj Riječke Majke.

Ovaj vrtni prostor služi za održavanje euharistijskih slavlja, ali i za druženje sestara kao i korisnica Učeničkog doma „Marija Krucifiksa Kozulić“. U vrtu su izvedeni zemljani radovi i dobrotom dobrotvora nabavljena je konstrukcija za sjenicu i podne ploče te drugi potrebni materijali za njezinu izradu. Također, nabavljene su tri mladice loze iz rasadnika s lošinjskog prostora, tri mladice loze iz mjesta Risike s otoka Krka kao podsjetnici na rodno podrijetlo Riječke Majke te na njezin apostolat u Risiki gdje je otvorila prvo sirotište na ovom kvarnerskom otoku.

Jedan od dobrotvora je istaknuo kako je njihova zajednička želja bila da se u ovom perivoju ostvare Božji darovi vjere, ufanja i ljubavi, te čim prije službenica Božja Majka Marija Krucifiksa Kozulić proglasi blaženom. Neka izgrađena sjenica okrenuta replici Lurdske spilje iz 1911.  godine u vrtu i kipom Blažene Djevice Marije, rodnim grožđem u stotine sočnih bobica bude prostor gdje će se u miru i tišini putem ove službenice Božje izreći hvala Svemogućem koji je dobrostivo omogućio da se ona izgradi, poručuju dobrotvori.

web-vrt4Izražavajući zahvalnost dobrim ljudima koji su im omogućili ugodniji prostor za slavljenje misnih slavlja, molitvu i druženja,  sestre su kazale kako je ovako uređenim vrtom povezana prošlost i sadašnjost, korijeni odakle seže Riječka Majka i plodovi koje danas imamo, a bit će ih i u budućnosti. Osim toga, u vrtu se nalazi i velecvjetna magnolija zasađena rukom Utemeljiteljice 1907. godine.

Skip to content