Valenstinovsko bdijenje za mlade i studente
Kategorija:
Vijesti

assuntaU organizaciji Ureda za mlade i Povjerenstva za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije koji vodi vlč. Velimir Martinović u subotu, 13. veljače u crkvi Uznesenje Blažene Djevice Marije u Rijeci održalo se Valentinovsko bdijenje za mlade i studente. Predvodio ga je povjerenik za mlade i sveučilišni pastoral, vlč. martinović, a glazbeno animirao župni bend mladih Assunta. Tema ovog bdijenja bila je: „Ti si mene prvi ljubio“.
Bdijenje je obuhvaćalo ispovijed, svetu misu, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te blagoslov parova i samaca. U propovijedi je vlč. Martinović mladima govorio o snazi molitve, ali i o samoj temi ovog bdijenja. Kako znati koja je prava osoba za nas, kako je prepoznati?Da bismo to znali, trebamo moliti i prepustiti sve Gospodinu. Koliko je molitva zaista moćna, pokazuje primjer jednog čovjeka koji je poput mnogih tražio ženu s kojom će provesti život. U njegovom pronalasku pomogla mu je molitva. Molio je Gospodina za svoju ženu i vjerovao je da će Gospodin čuti njegovu molitvu – i čuo je. Sada je u sretnom braku u kojem ima šestero djece, kazao je vlč. Martinović.
“Koliko mi vjerujemo u snagu molitve? Kako bi zaista mogli funkcionirati s nekom osobom potreban nam je Božji vidik. Iz obitelji usvajamo vrijednosti koje će nas pratiti kroz život. Djevojka i mladić moraju biti spremni na žrtvu, moraju se žrtvovati jedno za drugo jer što je žrtva veća i ljubav će biti veća. Ako u vezi nema zalaganja i žrtve ona kao takva neće uspjeti. Da je zaista tako, da što je žrtva veća i ljubav je veća, pokazao nam je Isus. Koliko nas je samo ljubio. On je nas prvi ljubio i to smo željeli reći ovom temom. Njegova najveća žrtva, smrt na križu je iz najveće ljubavi prema čovjeku. On nas najviše ljubi.”
Mladima je također poručio da ne gledaju na izgled osobe i ne povode se za reklamama koje nude mediji, već da gledaju u srce, u osobnost i karakter. Za nekoga takvog trebamo pasti na koljena i moliti Gospodina, ali treba i vjerovati u snagu molitve koja se među nama vjernicima izgubila, poručio je propovjednik.
Nakon mise, mladi su imali priliku čuti svjedočanstvo mladog para, Marija i Ljubice koji se pripremaju za brak. Svjedočili su o svojoj vezi , predbračnoj čistoći, ali i važnosti molitve koja je temelj njihove veze. Bdijenje je završilo blagoslovom parova i samaca te zajedničkim druženjem. (A.M.A.)

Skip to content