Uručene Potvrdnice polaznicima koji su završili Seminare na MPI-u
Kategorija:
Vijesti

web-mpiU nedjelju 2. listopada u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali  u Rijeci na misi koju je predvodio župnik i bivši ravnatelj Metropolitanskog instituta u Rijeci (MPI) vlč. Mario Gerić dodijeljene su Potvrdnice polaznicima koju su završili Seminare na MPI-u.

Potvrdnicu da su završili Teološko-katehetski seminar za župne animatore i pastoralne suradnike primili su Helena Anušić i Elvir Malkoč, dok su Danica Pivk i Elena Tutić primile Potvrdnicu za završetak Seminar za teološku kulturu laika.

Govoreći o pročitanom tekstu evanđelja (Lk 17, 5-10) vlč. Gerić potaknuo  je vjernike da snagom vjere dopuste da budu ljudi nade. Naš zadatak je širiti vjeru ne samo na način da druge podučavamo, nego da tu vjeru živimo. Dodao je kako su polaznici koji su završili Seminare na Metropolitanskom pastoralnom institutu u Rijeci zauzeti svjedoci vjere koji ne žele samo znanjem, nego i iskustvom tu vjeru prenositi. Potaknuo ih je na zauzetiji angažman u svojim župnim zajednicama, a sve ostale na autentičnije življenje i svjedočenje vjere.

Po završetku misnog slavlja okupljene je pozdravila tajnica MPI-a dr. sc. Natalija Bogović, dok je Potvrdnice završenim polaznicima uručio generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić. Istaknuo je važnost Seminara kao prilike za produbljivanje vjere i svjedočenja u društvu. Ono obuhvaća pastoral obitelji, mladih, kateheze kao takve, a ovi polaznici za to su osposobljeni, rekao je mons. Svažić.

Skip to content