Svečano otvorena Vjeronaučna olimpijada
Kategorija:
Vijesti

vj1U Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic u Opatiji u srijedu 6. travnja svečano je otvoreno državno natjecanje u vjeronauku – Vjeronaučna olimpijada 2016.

Oko 200 učenika iz 15 nad/biskupija okupilo se na državnom natjecanju iz vjeronauke koje se ove godine održava na temu: Brak i obitelj u Božjem naumu. O važnosti teme, osobito u Godini obitelji u čijem znaku je Riječka nadbiskupija, riječki nadbiskup Ivan Devčić je rekao da uz sve što škole čine, najveću ulogu u odgoju mladih imaju roditelji. Oni svojim dobrim primjerom moraju svjedočiti život u obitelji. Ako to djeca vide, tada ćemo imati cjeloviti odgoj novih naraštaja za brak i obitelji koji nam je važan, jer su brak i obitelji temelji društva ali i Crkve, poručio je nadbiskup.

Nadbiskupove riječi o ulozi obitelji potvrdio je zamjenik ministra znanosti obrazovanja i sport RH Hrvoje Šlezak koji je uputio prigodnu riječ na otvorenju. „Uvjeren sam da su sva ova djeca, pripremajući se za Vjeronaučnu olimpijadu, naučila puno o vrijednostima obitelji koja je temelj društva. Sretna obitelj je ona obitelj koja živi u istinskom, dubokom, iskrenom i čvrstom ozračju međusobne ljubavi utemeljene u Božjem naumu.“

v2Također, bogat kulturno-umjetnički program predstavio je primorsko-goransko blago, a među izvođačima nastupili su članovi folklornog ansambla “Zora” iz Opatije te djeca i mladi koji su se već profilirali na mnogobrojnim natjecanjima i smotrama na županijskom i državnom nivou.

Natjecateljski dio Vjeronaučne olimpijade počeo je u četvrtak 7. travnja u jutarnjim satima u Osnovnoj školi Nikola Katalinić Jeretov u Opatiji te Hotelu Opatija. Vjeronaučna olimpijada završava u petak 8. travnja u popodnevnim satima dodjelom priznanja najboljim natjecateljima, ali i iznenađenjem kojega je za sve sudionike pripremila Riječke nadbiskupije – zlatnim medaljama kao simbolom jednakosti kojega će dobiti svi natjecatelji Vjeronaučne olimpijade.

Skip to content