Sakralni koncert Ljube Kuntarića
Kategorija:
Vijesti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poznati i plodonosni hrvatski skladatelj Ljubo Kuntarić, koncertom svojih sakralnih skladbi u riječkoj katedrali sv. Vida 30. siječnja u 19:00 sati proslavit će 75. obljetnicu skladateljskog rada i navršenih 90 godina života.

Koncert organizira riječki ogranak Matice Hrvatske na čelu s Goranom Crnkovićem, a osmislila ga je i odabrala skladbe operna prvakinja Olga Šober. U katedrali sv. Vida nastupit će katedralni zbor Cantores Sancti Viti, pijanist Filip Fak, operni prvak Bojan Šober, te vokalisti studenti glazbene akademije.

Organizatori, zajedno sa slavljenikom, koncert su najavili konferencijom za novinare 29. siječnja na kojoj je istaknuto kako je sakralni opus Ljube Kuntarića manje poznat i počeo ga je stvarati u kasnijim godinama. Upravo zbog toga je odlučio takvom vrstom glazbe proslaviti visoke jubileje. Živa legenda hrvatske glazbene povijesti inače je poznatija po svojim skladbama popularne glazbe koju su izvodili velikani poput Ive Robića. Među najpopularnije svakako se ubrajaju Ta tvoja ruka mala i Ti ni ne slutiš.

Skip to content