‘Riječani spasili misijski dan’
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju 18.rujna u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici pokraj Zagreba, upriličen je već tradicionalni Misijski dan Družbe sestara milosrdnica. Uz mnoge časne sestre i poneke članove raznih udruga svetog Vinka iz cijele Hrvatske na Misijski dan je doputovao i jedan autobus članova Udruge sv. Vinka Paulskog, Vojske Bezgrešne i medicinskih sestara iz Rijeke, a vodila ga je č.s. Renata Vugdelija. Svojom brojnošću Riječani su svih iznenadili i aktivnim sudjelovanjem doprinijeli uspješnosti ovogodišnjeg Misijskog dana, a jedna časna sestra je spontano izjavila kako su ‘Riječani spasili misijski dan’.

Cjelodnevni program započeo je duhovnim nagovorom o misijama sestre Samuele Vilenica a nastavljen svetom misom koju je slavio vlč. Kristijan Zeba, povjerenik za misije Riječke nadbiskupije. U nadahnutoj propovijedi istaknuo je da smo svi već po krštenju pozvani biti misionari  ne samo u dalekim krajevima nego tamo gdje živimo, i usprkos svim teškoćama ne trebamo se bojati drugima donositi Krista. Na kraju je sve potaknuo da se više smiju i da ne budu namrgođeni vjernici.

Nakon mise o svome misijskom djelovanju svjedočila je sestra Stjepanka Pavić iz Argentine. Zatim je uslijedio zajednički ručak i raznovrstan popodnevni program koji se sastojao od kreativnih radionica, kviza pod vedrim nebom, scenskog  prikaza  ‘Milosrdni Samarijanac’ itd. Sve je završilo bogatim glazbenim programom – „Misije fest“ –  kojem je nastupilo više zborova i bendova različitih uzrasta, te kratkom promocijom knjige pjesama „Sreća praznih ruku“ Miroslava Radića te riječima zahvale voditeljice programa č.s. Marinke.

Svi prilozi sakupljeni na sajmu kao i dobrovoljni prilozi udruga i pojedinaca namijenjeni su potrebama misija Družbe sestara milosrdnica. Na povratku iz Lužnice Riječani su se kratko zadržali u Zagrebu posjetivši Katedralu i uži centar grada, te se s pjesmom na usnama i srećom u dušama vidno zadovoljni vratili u Rijeku. (M.R.)

Skip to content