Radio Skaut počeo s emitiranjem

radio-skaut5U ponedjeljak 4. travnja na blagdan sv. Izidora Seviljskog, zaštitnika interneta, s emitiranjem je krenuo Radio Skaut, prvi hrvatski skautski radio. Pokretači projekta su članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije pod vodstvom vjeroučitelja Marina Miletića. Misiju, ciljeve i program radija predstavili su u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci.

Događaj je okupio veliki broj uglednih gostiju iz Rijeke i riječkog prstena, svećenike Riječke nadbiskupije, gradonačelnika Grada Kastva Ivicu Lukanovića, predsjednika Zajednice udruga branitelja PGŽ Zlatka Tomašića, riječkog imama Hidajeta Hasanovića, riječke pastore protestantskih crkava Giorgia Grlja i Milana Špoljarića, ravnateljicu Prve hrvatske sušačke gimnazije Đuditu Franko, predstavnike Navijačke skupine „Armada“ i mnogobrojne riječke medije.

Pozdravnu riječ uputio je vjeroučitelj i voditelj Zdruga Marin Miletić. Okupljene je upoznao s četrnaestogodišnjem djelovanjem Zdruga katoličkih skauta. Izrazio je zadovoljstvo početkom emitiranja programa te istaknuo kako za cilj imaju dizati mostove i biti oni koji spajaju, a ne razdvajaju ljude.

asja1Voditeljica odnosa s javnošću Zdruga katoličkih skauta Asja Pavlović upoznala je okupljene s misijom i ciljem radija. Kazala je kako će sve što na radiju bude rečeno biti istinito, aktualno i transparentno. Na skautskom radiju nećemo: psovati, vrijeđati, diskriminirati, biti politički opredijeljeni, tračati ili nametati stavove, poručila je Pavlović.

Rad Zdruga katoličkih skauta podržava riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, no zbog Metropolitanskog susreta koji je u tijeku, prigodnu riječ uputio je biskupski vikar i rektor katedrale sv. Vida preč. Matija Matičić. Zahvalio je skautima na svemu što čine za Riječku nadbiskupije, ali i Crkvu u Hrvatskoj. Ukazavši na niz projekata čiji su nositelji skauti, poručio je da njihov entuzijazam je predivan primjer kako je moguće mnogo toga pokrenuti kada se tim projektima pristupi s ljubavlju i odgovornošću. Također, vjeroučitelja Miletića je istaknuo kao pozitivan primjer motivatora i pokretača projekata koji su uspjeli okupiti različite dobne skupine kako bi svojim angažmanom bili na korist Crkvi i društvu.

skautski-radio3Nakon uvodnog dijela u konferenciji, putem Live Streaminga sudionici su mogli pratiti prvi razgovor u studiju Radio Skauta glavne urednice Helene Anušić i pročelnicu Upravog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edite Stilin. Gošća nije krila zadovoljstvo projektom kojega su pokrenuli mladi, osobito istaknuvši kako će biti slušateljica emisije koju će voditi učenici Prve hrvatske sušačke gimnazije: „Žuta ludnica“ – a čiji učenik je i sama bila.

Radio Skaut može se slušati online: http://www.radioskaut.hr/, kao i putem linkova za računalne programe. Prisutni su i putem TuneIn aplikacije: http://tunein.com/radio/Radio-Skaut-s266672/, najavio je voditelj IT sektora Višeslav Račić. „Imamo i SoundCloud kanal gdje možete doći do snimaka emiija:https://soundcloud.com/radio-skaut, a sve linkove imate i na našem webu: http://www.radioskaut.hr/
Također, ovom prigodom predstavljen je i logo Radio Skauta čiji autor je Hrvoje Miličević.

Skip to content