Prva korizmena duhovna obnova za misijske suradnike i dobročinitelje
Kategorija:
Vijesti

misije-1U organizaciji Pastorala za misije Riječke nadbiskupije, na treći korizmeni petak, 26. veljače, u župi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama, održana je prva korizmena duhovna obnova za misijske suradnike, dobročinitelje i sve koji su to željeli, kako bi u zajedništvu i molitvi zakoračili u milosno vrijeme Korizme. Voditelj je bio o. Marko Stipetić, MSC.

Prvi dio duhovne obnove održao se u dvorani župe u kojoj su pozdravne riječi uputili o. Stipetić te misijska suradnica Povjerenstva za misije Riječke nadbiskupije Andreja Škarabot Kunštek. Susret je nastavljen duhovnim nagovorom o. Stipetića koji je konkretnim primjerima ukazao na ljepotu korizme i prepoznavanja Božje ljubavi i milosrđa. Osobit naglasak stavio je na grijehe današnjeg čovjeka, mlakost u vjeri, nezainteresiranost za svoga bližnjega, neuključenosti u aktivnosti Crkve te nezainteresiranošću za Božji poziv za misionarstvo. Rekao je kako se ti grijesi ne događaju nekom drugom, tamo neznanom, nego nama svima i to svaki dan. Podsjetio je na Isusovo povlačenje u pustinju, dodavši kako je potrebno slijediti njegov primjer u traženju svoje „vlastite pustinje“, ulaskom u svoj osobni, intimni odnos sa Bogom tražeći svoj unutarnji mir koji je narušen i pogođen  suvremenim napastima koje nas udaljavaju od Boga.

misije-2Tijekom drugog dijela duhovne obnove mnogobrojni sudionici pristupili su sakramentu pomirenja gdje im je na raspolaganju bio župnik i voditelj Povjerenstva za misije Riječke nadbiskupije vlč. Kristijan Zeba. Također, na programu je bila pobožnost križnog puta, kojega je predvodio o. Stipetić, dok su postaje čitale misijske suradnice. Nakon križnog puta o. Stipetić je predvodio misno slavlje uz koncelebraciju kapelana župe koncelebraciji vlč. Pere Marijanovića. Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor. Programa duhovne obnove završen je klanjanjem pred Presvetom Oltarskom Sakramentu. (A.Š.K.)

Skip to content