Pred-upisi na seminare Metropolitanskog pastoralnog instituta u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

Metropolitanski pastoralni institut (MPI) u Rijeci u narednoj pastoralnoj godini 2016./2017. upisuje novu generaciju polaznika seminara MPI.

Njima se pruža pomoć u formaciji vjernika laika, što može za njih osobno biti obogaćenje, ali kako bi i župnicima pomogli u odgovornoj zadaći naviještanja vjere. Zainteresirani se mogu upisati na neka od četiri seminara, ovisno o potrebi u župi, kao i o osobnom afinitetu vjernika laika.

Za rad s određenom dobnom ili interesnom skupinom vjernicima laicima se predlaže upis na dvogodišnji Teološko-katehetski seminar za župne animatore i pastoralne suradnike. Za upis na ovaj seminar potrebna je preporuka župnika.

Ukoliko netko od vjernika laika želi raditi na osobnom razvoju u smislu upoznavanja vjere i teologije tu je dvogodišnji Seminar za teološku kulturu laika.

Treći seminar je Tečaj novinarstva ili Odgoj za medije koji traje 8 subota. Sa MPI-a ističu kako u službi nove evangelizacije mediji u župi imaju veliku ulogu.

Četvrti jednogodišnji Teološko-katehetski seminar za odgajateljice u vjeri u predškolskim ustanovama namijenjen je odgajateljicama koje žele provoditi vjerski odgoj djece u predškolskim ustanovama.

Više informacija o seminarima možete pročitati na: www.mpi-ri.com ili se obratiti na  (051) 345-139 i na mpi.rijeka.hr@gmail.com

 

Skip to content