Poziv na smotru dječjih župnih zborova i doček Betlehemskog svjetla
Kategorija:
Vijesti

Nadbiskupijska škola za crkvenu glazbu poziva župnike i voditelje dječjih župnih zborova da se odazovu na sudjelovanje u smotri dječjih župnih zborova Riječke nadbiskupije i dočeku Betlehemskog svjetla u nedjelju 11. prosinca u 15 sati u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na riječkoj Žabici.

Skladba može imati adventski ili euharistijski karakter. Preporučljive su pjesme iz pjesmarice: „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu“ ili pjesmarice za mlade „Dođi, Gospodine Isuse“ ili neka nova kompozicija. Pjesma ne smije biti duža od 4 minute, a autori teksta, glazbe i aranžmana moraju biti uredno potpisani. Potrebno je priložiti kraću biografiju zbora s podacima zborovođe koji su navedeni u prijavnici koja će biti poslana svim župnicima. Također, u prijavi je potrebno navesti koje instrumentete broj solista zbor ima kako bi tehnički uvjeti za izvedbu bili zadovoljeni. Na raspolaganje zborovima bit će električni sintisajzer, te ako koriste gitaru obavezno ju je potrebno namjestiti sat vremena prije.

Prijave je potrebno poslati do 5. Prosinca na adresu: s. Fidelis Leventić, Kapucinske stube 5., 51000 Rijeka ili fax: 051/334-911 te na e-mail: andrejka.srdoc@gmail.com

Skip to content