Posjet iz Neussa
Kategorija:
Vijesti

web-neuss1Od ponedjeljka 7. do petka 11. ožujka su u Kući matici Družbe sestara Presvetog Srca Isusovog na Donjoj Drenovi boravila dva svećenika Kolnske nadbiskupije, mons. Guido Assman, nadžupnik Bazilike minor sv. Quirinusa u Neussu gdje su časne sestre Družbe boravile 42 godine i pripadale toj župi i Nadbiskupiji Koln njegujući starce i starice u Domu Grada Neussa, te vlč. Stefan Schwarz, dušobrižnik u jednom zatvoru za 600 zatvorenika. Zatvor se nalazi nedaleko Neussa i osim službe sa zatvorenicima, vlč. Schwarc pomaže tamošnjoj župi gdje i stanuje.

Mons. Assmanu ovo je bio drugi posjet  sestrama na Drenovi, dok je vlč. Schwarzu četvrti boravak u Hrvatskoj, do toga najviše u Dubrovniku gdje je pomagao za vrijeme Domovinskog rata. Razlog njihovog dolaska je da prije Uskrsa nekoliko dana provedu u molitvi, razmatranju i tišini spremajući se za liturgiju Velikog tjedna i Uskrsnog bdjenja.

Izrazili su želju da posjete riječkog nadbiskupa mons, dr. Ivana Devčića što je on rado prihvatio te se prijateljski susret održao u srijedu 9. ožujka u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci kojemu je nazočio nadbiskupov tajnik vlč. Josip Tomić.

Osim susreta s Nadbiskupom, gosti su posjetili Bogoslovno sjemenište  „Ivan Pavao II.“ u Rijeci i stan pape sv. Ivana Pavla II. za vrijeme boravka u Rijeci pod vodstvom vicerektora p. Marka Stipetića, Sakralnu galeriju Katedrale sv. Vida, te potom  Svetište Majke Božje Trsatske gdje ih je dočekao i proveo fra Anton Jesenović, gvardijan, koji ih je upoznao sa znamenitostima Svetišta. Na koncu, razgledali su stari Trsat i župnu crkvu sv. Jurja uz vodstvo fra Ivana Miklenića, župnika Trsata.

  1. Zvonimira Marojević SCJ
Skip to content