Održan prvi pripremni susret mladih i studenata za NSM u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

U četvrtak, 11. veljače održan je prvi pripremni susret mladih i studenata u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci za Nacionalni susret mladih koji će se 23. travnja održati u svetištu Majke Božje Trsatske. Susret je vodio povjerenik za mlade i sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije, vlč. Velimir Martinović.

Na početku je pozdravio mlade te im objasnio smisao pripremnih susreta koji će se održavati svakog četvrtka u korizmi. Mladima je govorio o milosrđu te dao poseban naglasak na njihova djela milosrđa povezujući s primjerima iz svakodnevnog života. Osvrnuo se na Godinu obitelji koja traje u Riječkoj nadbiskupiji i uveo ih u temu sljedećeg susreta. Susret je završio svetom misom.
Pripremni susreti će se održavati svakog četvrtka u korizmi kao priprema za Nadbiskupijski susret mladih, u Trsatskom svetištu koje je otvaranjem Jubileja u prosincu prošle godinepostalo povlašteno oprosno mjesto u kojem se može dobiti potpuni oprost. Pripremne susrete vodit će vlč. Velimir Martinović u suradnji s vlč. Marijem Tomljanovićem, župnim upraviteljem župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci.

Teme susreta će se bazirati na milosrđu i teologiji tijela, a na jednom od susreta mladi će imati priliku pogledati i film o milosrđu. (A.M.A.)

Skip to content