Neka se ne uznemiruje srce vaše

m218059705Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:
»Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla. To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh. Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: ’Odlazim i vraćam se k vama.’ Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.«

Dragi čitatelju, toliko toga nam Učitelj i danas progovara po riječi evanđelja. Ljubimo li Isusa? Ako ga pak ljubimo, zašto onda ne živimo po riječi Gospodinovoj. Da bi po nekoj riječi živjeli, moramo ju prvo upoznati. Jer, kako živjeti nešto što i sam ne poznaješ. Da bi nešto pak poznavao moraš istome prići, ući u srž materije. Biblija je riječ Božja, Duhom Svetim nadahnuta knjiga čiji je stvarni autor – Bog. Iskreno, kada ste uzeli Bibliju u ruke i čitali ju? Sv. Jeronim kaže da tko ne poznaje Sveto Pismo taj ne poznaje Boga. Mi naime najviše o Bogu možemo saznati preko Biblije i preko Učiteljstva Crkve, a katkada se čini da više poznajemo političku situaciju u nekoj dalekoj zemlji, nego li što smo blizu evanđelju Isusa Krista.
Isus ističe da nam daruje mir. I uistinu tko god mira u sebi nema i tko mir ne promiče nije učenik Isusov. Učitelj nas potiče da se ne bojimo, da se naša srca ne uznemiruju.

Dragi čitatelju, vjerujemo li mi svome Gospodinu? Ako vjerujemo u Isusa Krista, zašto ispadne da ne vjerujemo Isusu Kristu? Spasitelj nam je obećao mir, obećao nam je nebeski Jeruzalem, rekao nam je da budemo mirni i bez straha, jer On je pobijedio svijet. Budimo stoga vjerni. I radosni. Jer evo, već nam je pripravljen trenutak kada ćemo biti pozvani doći pred lice svoga Gospodina i položiti račun za vlastiti život. Kako je Učitelj i obećao.

Skip to content