Najavljen program Metropolijskog susreta obitelji

web-metroU Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci u četvrtak 5. svibnja najavljen je bogat program Metropolijskog susreta obitelji koji će se u subotu 7. svibnja održati u svetištu Majke Božje Trsatske pod geslom“ Radost ljubavi“. Povod za Metropolijski susret obitelji je sjećanje na 2. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji se održao 19. travnja prošle godine u Trsatskom svetištu. Prema riječima voditelja Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije mons. Ivana Nikolića, inicijativa za ovim susretom stigla je od samih obitelji i želje za češćim okupljanjima na nad/biskupijskim razinama. Također, prošlogodišnji Nacionalni susret donio je plodove na razini Riječke nadbiskupije. Plod je oko 15 obiteljskih zajednice koje se redovno okupljaju u župama i koje će sudjelovati i na ovom Metropolijskom susretu, kazao je mons. Nikolić.

Geslo susreta je „Radost ljubavi…“, po pobudnici pape Franje kojom želi pobuditi i probuditi nas iz našeg viđenja svijeta i današnje situacije obitelji, poručila je stručna suradnica Ureda za obitelj Vedrana Blašković. Odabirom naslova želi nam poručiti da na prvom mjestu uvijek treba biti radost ljubavi. Ovim Susretom pozivamo sudionike da pronađu načine kako će u svojim obiteljima otkrivati radost ljubavi darujući se jedni drugima i pomažući jedni drugima, poručila je Blašković.

Bogat program koji će se u subotu odvijati u Trsatskom svetištu predstavila je bračni i obiteljski savjetodavac Ureda, Željka Frković. Okupljanje u Auli pape Ivana Pavla II. je u 15:30. Predavanje na temu: „Obitelj i milosrđe“ u 16 sati održat će p. Josip Sremić, DI. Nakon predavanja je Okrugli stol: Prenošenje vjere u obitelji – iskustva i svjedočanstva, koji će početi u 16:45, kazala je Frković. Program se nastavlja u 17:45 pokorničkim bogoslužjem i prilikom za ispovijed. Pokorničko bogoslužje predvodi krčki biskup u miru mons. Valter Župan. U 18:15 je okupljanje ispred Aule gdje će se formirati procesija procesija koja će zatim proći kroz Vrata milosrđa trsatske bazilike. Euharistijsko slavlje u bazilici Majke Božje Trsatske u 18:30 predvodi riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčića, a  propovijeda fra Goran Propadalo, najavila je Frković.

Metropolijski susret obitelji organiziraju Riječka nadbiskupija i Ured za obitelj a ujedno će ovim događajem u subotu početi i trodnevna priprava za svetkovinu Majke Božje Trsatske.

 

Skip to content