Nadbiskup Devčić pohodio župu sv. Marka ev. u Veprincu
Kategorija:
Vijesti
User comments
User comments

U nedjelju 17. siječnja riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić pohodio je župu sv. Marka evanđelista u Veprincu. Misno slavlje predvodio je u suslavlju sa župnikom vlč. Antom Aračićem.

U prigodnoj propovijedi osvrnuo se na nedjeljno evanđelje u kojemu se opisuje čudo na svadbi u Kani Galilejskoj, a potom naglasak stavio na Poslanicu sv. pavla Korinćanima o različitim darovima i službama u Crkvi. Svatko je pozvan, poput Marije na svadbi u Kani Galilejskoj, biti onaj koji priskače u pomooć bližnjemu, da pokaže milosrđe. To je smisao i ove Svete godine milosrđa – da budemo bližnji jedni drugima, da činimo dobro i svjedočimo vjeru, kazao je nadbiskup. „Na to nas poziva čitanje sv. Pavla. Imamo od Boga darove, talente i moramo ih koristiti na dobro svima, svojoj djeci, obitelji, rodbini i bližnjima. Zato je Riječka nadbiskupija i produžila Godinu obitelji i povezala je s Godinom milosrđa da bi se stavio naglasak da milosrđe mora početi u obitelji i od obitelji širiti se na okolinu.“

Zaključujući propovijed istaknuo je kako se u obitelji uči milosrđe, ali i molitva, napose ona upućena Gospi koja je Kraljica milosrđa i koja nas zagovara kod svoga Sina. Nemojmo stoga dopustiti da nam Godina milosrđa i obitelji prođe, a da ne živimo vrijednosti koje su svakom kršćaninu svojstvene i temeljne. Utječimo se Gospi na tu nakanu, zaključio je nadbiskup Devčić.

Skip to content