Nadbiskup Devčić pohodio župu sv. Josipa u Ičićima
Kategorija:
Vijesti

web-icici-vizitacijaU nedjelju 17. siječnja riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, u okviru redovnih vizitacija župama Riječke nadbiskupije, pohodio je župu sv. Josipa u Ičićima.

Ovom prigodom nadbiskup je predvodio misno slavlje u župnoj kapeli u suslavlju sa župnikom vlč. Antom Aračićem. Osvrčući se na pročitano evanđelje o svadbi u Kani Galilejskoj na kojoj je Isus učinio svoje prvo znamenje, kazao je kako je svadba slika Starog Zavjeta. „Imali su sve, i obrede, i žrtvu, i Zakon, ali nemaju onog što čini radost. Tu dolazi Isus, Novi Zavjet i stvara ono što čini radost – upotpunjuje  Zakon i stvara cjelinu. Uspostavlja Novi savez.“

U nastavku je kazao kako će konačni savez biti zaključen u dvorani Posljednje večere tj. na križu kada će se Isus u potpunosti predati za nas. No, ova svadba u Kani već je jedna preslika Isusovog davanja za nas. Također, važno je Marijino posredništvo, rekao je nadbiskup dodavši kako nas Marija zagovara i danas. Zaključujući propovijed potaknuo je vjernike da se Mariji, Kraljici milosrđa posebno u ovoj Godini milosrđa utječu za svoje obitelji, kao i obitelji Riječke nadbiskupije. Na kraju misnog slavlja nadbiskup je posvetio novi kalež i patenu.

Skip to content